Gemeente Dalfsen

13-07-2004

4 weken treintjes kijken in gemeentehuis Dalfsen

Dalfsen - Vrijdag 16 juli gaat de jaarlijkse Zomertopper in het gemeentehuis van Dalfsen weer van start. Het thema van de expositie is dit jaar 'Modelspoorbanen'. Dit betekent dat de Burgerzaal van het gemeentehuis rijkelijk gevuld is met alles op modelspoorbaangebied. Topstuk van de tentoonstelling is de zeer grote privé baan van organisator Jan Kip. De tentoonstelling is geopend op werkdagen van 10.00 - 12.30 uur en van 13.30 - 16.00 uur. De toegang is gratis.

De baan van Jan Kip, 9 x 4 meter, waarop verschillende modellen rijden, is gebouwd op een schaal van 1:87 en uiteraard kennen de treinen, de huisjes, de bomen, dieren en alle andere voorwerpen deze zelfde schaal. Een aantal vitrines is gevuld door importeurs, fabrikanten en een modelbouwwinkelier op modelspoor gebied. De echte blikvangers is een tiental treinen van Philotrain. Het neusje van de zalm is volgens een kenner de '1200'. Dit is één van de bijzondere Philotrain-uitvoeringen.

Verder staan er grotere handgebouwde treinen van de heer Buitenweg uit Dedemsvaart is er in twee vitrines een collectie NS-materiaal te zien van de heer van Loohuizen. In de hal van het gemeentehuis staat een grote locomotief van Veenloc, een veenlocomotief uit het Veenmuseum in Erica.

Al met al is de expositie voor jong en oud een bezoek waard en een leuke middag vertier. De expositie is geopend tot en met vrijdag 13 augustus.