BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 15 juli 2004

BNN UNITED IN HET TEKEN VAN KAMERNOOD

Op vrijdag 16 juli besteedt BNN United van 21.00 uur tot 22.00 uur op Radio 1 aandacht aan de kamernood bij studenten. In de studio ontvangt presentatrice Laris Macpherson diverse gasten, waaronder studenten, woningbouw-verenigingen en vertegenwoordigers uit de politiek. Samen proberen ze tot een oplossing te komen.

Een studentenkamer vinden blijft een hel. Het ministerie van VROM mag dan wel jubelend roepen dat de kamernood minder groot is, op dit moment wachten er volgens een onderzoek van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVB) dertigduizend studenten op een kamer. In plaats van echte oplossingen komt het ministerie met noodkamers om de kamernood op te lossen, aldus de LSVB.

Ieder jaar komen er meer studenten, en nog steeds is de doorstroming van afgestudeerden bar slecht. Huisjesmelkers verdienen nog steeds een goede boterham aan het uitknijpen van de studenten. Volgens de Delftse studentenhuisvester DUWO is dat nog niet eens zo slecht, want het wordt er belastingtechnisch de laatste jaren niet voordeliger op om als particulier kamers aan studenten te verhuren.

BNN United wordt iedere maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond tussen 21.00 uur en 22.00 uur uitgezonden. Het programma wordt wisselend gepresenteerd door Marjolein Dekkers en Larís Macpherson en biedt interessante rubrieken voor jongeren, reportages en gesprekken gebaseerd op de actualiteit.