Ingezonden persbericht

NIB Incasso werkt samen met GWK

PURMEREND, 20040716 -- Nationaal Incasso Bureau BV (Purmerend en Amsterdam) gaat als eerste incasso-onderneming in Nederland een strategische samenwerking aan met de GWK Bank. Deze samenwerking, die per 16 juli start, betekent dat alle debiteuren hun vorderingen contant of per pinpas kunnen betalen bij alle vestigingen van de GWK Bank in Nederland.


Zakelijke en privé debiteuren tegen wie het NIB namens haar cliënten een vordering heeft uitstaan, kunnen dus gemakkelijker hun betaling doen.
De 48 vestigingen van de GWK Bank bevinden zich in stads- en zakencentra, stations en Schiphol. GWK heeft veel vestigingen die 7 dagen per week zijn geopend, ook in de avonduren. Op een GWK vestiging kunnen debiteuren met contant geld of PIN betalen. Een veel geuite wens, zoals de praktijkervaring van het NIB leert.

Betalingen die een debiteur via de GWK Bank feitelijk aan het Nationaal Incasso Bureau verricht, worden op dagelijkse basis door de GWK-Bank aan het Nationaal Incasso Bureau doorgestort. Indien een debiteur zelf aangeeft een spoedbetaling te willen doen om op die manier bijvoorbeeld een beslaglegging of een afsluiting te voorkomen, kan dat 'realtime' uitgevoerd worden; het NIB ontvangt dan DIRECT de betalingsbevestiging van GWK Bank via een e-mailbericht, waardoor een dergelijke actie door het Nationaal Incasso Bureau kan worden voorkomen.

De samenwerking met GWK past in het streven van NIB Incasso om toegankelijker te worden voor de debiteuren. Het is een verdere uitbreiding van de professionalisering van haar onderneming.

Voor meer informatie: dhr. N. de Waal, Algemeen Manager NIB Incasso;
020 - 522 22 00