Politie Groningen

Persberichten vrijdag 16 juli 2004

Provincie Groningen 16-07-2004 -

Groningen: aanhoudingen voor straatroof
Een 28 en een 33-jarige inwoner van Hoogezand zijn donderdagnacht aangehouden op verdenking van diefstal van een mobiele telefoon van een 20-jarige inwoner van Groningen. Daarbij zou geweld zijn gebruikt. Een en ander werd tevens vastgelegd door het cameratoezicht. De beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer liepen geen noemenswaardige verwondingen op.

Groningen: auto te water; bestuurder weet zich te redden Een 39-jarige automobilist uit Groningen is donderdagavond met zijn auto te water geraakt in het Winschoterdiep ter hoogte van de Vagron in Groningen. De man wist zichzelf te redden door tijdig het voertuig te verlaten. Dit was een getuige ontgaan die de auto te water zag gaan en vervolgens via passerende wegenwachthulp de instanties liet waarschuwen. In die tussentijd kreeg het slachtoffer die aan de kant was gekropen hulp van een voorbijganger die hem op zijn verzoek naar het huis bracht van zijn schoonfamilie. In de tussentijd rukte brandweer, politie en andere hulpverleners met groot materiaal uit, omdat men meende dat er nog een of meerdere inzittenden in de auto zaten. Een duikploeg van de brandweer slaagde erin om de auto in het diepe water te traceren. Er zat echter niemand in, waarna in de directe omgeving naarstig werd gezocht naar slachtoffers. De schoonmoeder van de betreffende bestuurder bracht klaarheid in de zaak. Zij was naar de plaats des onheils getogen om te melden, dat haar schoonzoon inmiddels veilig thuis was en onder de douche stond. Iedereen kon toen opgelucht adem halen en de zoekactie staken. Het ongeval gebeurde doordat de Stadjer op de Winschoterweg vanuit de richting Euvelgunne met de rechterwielen in de berm raakte en direct daarna de controle over de auto kwijt was. Toen hij te water raakte heeft hij zich gered door een raam open te draaien. Hij liep nog wel enkele kneuzingen op.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Laan 1940-1945 zijn donderdagavond 1453 voertuigen gecontroleerd op snelheids. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 70 km/u. In totaal reden 53 passanten te hard.

Groningen: kleine hennepkwekerij ontmanteld
In een woning aan de Nachtegaalstraat in Groningen heeft de politie donderdagavond een kleine hennepkwekerij aangetroffen in een van de slaapkamers. Het ging om 87 planten. De planten en de groeimiddelen zijn vernietigd. Tegen de 51-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt. De politie ontdekte de kwekerij na klachten van onderburen die last hadden van lekkage. Het bleek om een defecte kraan te gaan, waardoor er water via het balkon naar beneden liep.

Groningen: aanhoudingen voor drugshandel
De politie heeft deze week een aantal aanhoudingen verricht om een eind te maken aan drugshandel vanuit een woning aan de Kleine Steentilstraat. Dinsdag werden onder meer een 35 en een 40-jariugfe Stadjer aangehouden die een gebruikershoeveelheid cocaïne en heroïne in bezit hadden die ze daar hadden gekocht. Daarop werden de volgende dag een 28-jarige vrouw en een drie mannen, respectievelijk 36, 38 en 56 jaar oud aangehouden die in het pand verbleven. Ze gaven alle drie toe een bepaalde rol te hebben gespeeld in de handel in harddrugs. In de woning zijn enkele goederen gevonden die van inbraken afkomstig waren. Deze zijn in beslag genomen. Tevens werd een neppistool in de woning gevonden die eveneens in beslag werd genomen. De verdachten. De 38-jarige verdachte is na verhoor ter beschikking gesteld van de parketpolitie. Hij moest nog 110 dagen zitten in verband met eerdere strafbare feiten. De anderen worden na het onderzoek dat vandaag wordt afgesloten weer heengezonden.

Uithuizen: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie donderdagnacht in de Leeuwstraat in Uithuizen een 65-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Bij een routinecontrole bleek de man te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse
1.0 promille alcohol werd gemeten. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Zuidhorn: licht letsel bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Rijksstraatweg in Zuidhorn zijn donderdagmiddag vier mensen licht gewond geraakt. Op de kruising met de Gastlaan verleende een 33-jarige automobiliste uit Oldehove geen voorrang aan een andere auto, bestuurd door een 60-jarige vrouw uit Noordhorn. Er ontstond een botsing waarbij beide autos aanzienlijke schade opliepen. De vrouw uit Oldehove en haar twee passagiers, kinderen van 6 en 7 jaar, liepen evenals de bestuurster uit Noordhorn slechts enkele blauwe plekken op. Beide autos zijn door een berger weggesleept.

Niebert: rijbewijs kwijt na te hard rijden
Op de autosnelweg A7, bij Niebert, heeft de politie donderdagmiddag het rijbewijs van een 41-jarige automobilist uit Veendam ingevorderd. De man reed in de richting van Groningen toen een motoragent zijn snelheid vaststelde op 181 km per uur. De verdachte werd staande gehouden en kreeg een bekeuring voor te hard rijden. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Stadskanaal: bromfietser gewond bij ongeval
Een 16-jarige bromfietser uit Stadskanaal is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Julianadwarsstraat in Stadskanaal. De bromfietser zag op de kruising met de Julianastraat in botsing een personenauto, bestuurd door een 51-jarige man uit Stadskanaal, over het hoofd. De bromfietser botste tegen de auto aan en kwam te vallen. Hij liep beenletsel op en is overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling. Het slachtoffer droeg geen helm en politieonderzoek wees uit dat zijn brommer niet verzekerd is en dat de bestuurder niet in het bezit is van een bromfietscertificaat. Daarvoor wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sint Annen: snelheidscontrole
De politie heeft donderdagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Boersterweg in Sint Annen. Van de 165 gecontroleerde voertuigen reden er slecht 2 te hard. Ter plaatse geld een maximumsnelheid van 80 km per uur. De overtreders reden 88 respectievelijk 100 km per uur.