Persberichten 16/07 ochtend

Regio 16-07-2004

Lisse Rijden onder invloed De politie heeft op donderdag 15 juli omstreeks 21.40 uur een 69-jarige bromfietser uit Lisse aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De politie zag de Lissenaar op de Grachtweg liggen. De Lissenaar bleek te veel gedronken te hebben. Een blaastest gaf een resultaat aan van 920 ug/l, terwijl 220 de limiet is. Tegen de Lissenaar wordt proces verbaal opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Dronken fietser De politie heeft op donderdag 15 juli even voor 23.00 uur een 47-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De politie kreeg een melding dat een fietser vermoedelijk onder invloed reed op de Lijsterlaan. De politie zag de man op de Champignon slingerend fietsen. Tegemoetkomend verkeer op de Paddestoelweg moesten voor de fietser uitwijken om een aanrijding te voorkomen. De Alphenaar reageerde niet op de megafoon, toeteren en licht signalen. Bij het aanspreken roken de agenten een sterke alcohollucht. De Alphenaar stelde zich agressief op en weigerde in te gaan op vragen van de politie. Ook toen de politie zelf de fiets van de man op het slot wilde draaien probeerde de fietser dit te voorkomen. De Alphenaar werd uiteindelijk geboeid overgebracht naar het politiebureau. De Alphenaar had nabij de J.W.C. Bloemstraat met zijn fiets een personenauto beschadigd. De politie maakt proces verbaal op tegen de fietser.

Alphen aan den Rijn Auto te water Een 39-jarige automobilist uit Ter Aar is op vrijdag 16 juli even voor 09.00 uur met zijn auto te water geraakt. De man reed over de Hoorn in de richting van de N11 toen hij door nog onbekende oorzaak van de weg raakte, tegen een boom reed, en vervolgens in het water links van de weg terecht kwam. De auto raakte geheel onder water. Het ongeval gebeurde ter hoogte van het bedrijf Sprey Houtimport. Een buurtbewoner die de klap hoorde, zag de auto en is direct het water ingesprongen. De Ter Aarder die niet zelf uit de auto wist te komen werd door de man eruit gehaald. Een andere omstander hielp daarbij. Een Ter Aarder werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Gouda Rijden onder invloed en met een lekke band De politie heeft op vrijdag 16 juli omstreeks 00.20 uur een 41-jarige automobilist uit Gouda aangehouden wegens rijden ondeer invloed van alcohol. Bij de politie werd kort voor de aanhouding gemeld dat de bestuurder met een lekke band over de Bodegraafsestraatweg zou rijden. Agenten spraken de Gouwenaar aan en roken een sterke alcohollucht. Op het politiebureau blies de man 1015 ug/l, terwijl 220 de limiet is. De politie maakt proces verbaal op tegen de Gouwenaar en nam ook zijn rijbewijs in.

Gouda Auto in de brand Op vrijdag 16 juli omstreeks 00.30 uur heeft een auto op de Hoge Gouwe in de brand gestaan. Diverse omwonenden werd uit voorzorg gewaarschuwd. Evacuatie bleek echter niet niet nodig. De auto die dicht tegen de gevel van een autobedrijf stond werd uiteindelijk weggesleept.

Waddinxveen Brand en gaslek In de hal van een wooncomplex aan de Kerkweg-Oost is gisteren brand ontstaan. Omstreeks 02.10 uur werd door een bewoonster rook in de hal gezien. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand geblust. De brandweerlieden roken echter een gaslucht en gingen op onderzoek uit. Uit voorzorg werden direct alle bewoners uit het wooncomplex geëvacueerd en tijdelijk opgevangen in het gemeentehuis. De brandweer constateerde een lek in één van de gasleidingen. Het gastoevoer werd door het energiebedrijf afgesloten waarna de ruimte werd geventileerd. De bewoners konden om 03.45 uur weer terug naar hun woningen. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand in de hal en de lekke gasleiding.