Eemland noord, 10.05 uur

Utrecht 16-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Aanrijding onder invloed

SOEST Op donderdag 15 juli raakte een automobilist betrokken bij een aanrijding. Hij had teveel gedronken.

Rond 01.30 uur keerde een 59-jarige vrouw uit Beverwijk haar auto op de Kerkstraat. Een 38-jarige automobilist uit Soesterberg reed over de Kerkstraat, komende uit de richting van de Dalweg. Hij kon de kerende automobiliste niet meer ontwijken en botste tegen haar auto en vervolgens botste zij tegen een geparkeerde auto.

Bij het opnemen van de aanrijding bleek dat de Soesterberger beduidend te diep in het glaasje had gekeken. Hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 600 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Diefstal jas

SOEST Op donderdag 15 juli werd een jongen aangehouden na de diefstal van een jas.

Rond 17.15 uur zag een 14-jarige jongen uit Soest dat een 16-jarige jongen op de Dorpsstreek er met zijn jas op een bromscooter vandoor ging. In de jas bevond zich tevens een gsm. De 14-jarige jongen ging direct naar het politiebureau en deed aangifte.

Politiemensen stelden een onderzoek in en troffen de 16-jarige verdachte op de Dorpsstreek aan. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Aanvankelijk ontkende hij de diefstal, maar gaf vervolgens toe de jas te hebben gestolen. Hij had de jas en gsm apart van elkaar in de omgeving verstopt. Op zijn aanwijzing werden beide teruggevonden. Tegen de verdachte is proces-verbaal voor diefstal opgemaakt.