Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht 16-07-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Rijden onder invloed

IJSSELSTEIN Een 37-jarige inwoner van IJsselstein is vrijdagmorgen rond 00.20 uur betrapt op het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man rijden op de Randdijk. Bij het zien van de politieauto, stopte de man even en besloot toen toch verder te rijden. Hierop werd hij gecontroleerd. De agenten roken een alcohollucht bij de man en lieten hem blazen. Het bleek dat de bestuurder gedronken had en hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek de uitslag van de ademanalyse 515 ug/l te zijn. Hij kreeg hiervoor een proces verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Ongeval met letsel

NIEUWERSLUIS Een 59-jarige man uit Maarssen is donderdagmiddag gewond geraakt nadat hij gevallen was. De man reed op zijn racefiets over de Rijksstraatweg toen hij in de bocht door onbekende oorzaak ten val kwam. Hij liep hierbij een heftig bloedende hoofdwond op. Omstanders verleenden eerste hulp tot de man naar het ziekenhuis vervoerd werd. Met meerdere hechtingen kom de Maarssenaar later het ziekenhuis verlaten.

Verkeerscontrole

VIANEN Op de Hageweg bij de oprit van de A27 heeft de politie donderdagmiddag gecontroleerd op snelheid en het dragen van de autogordel. In een uur tijd werden twaalf bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid.

Overtreder aangehouden

NIEUWEGEIN Een agent heeft in zijn vrije tijd een 15-jarige jongen uit Nieuwegein aangehouden nadat deze zeer hard door Nieuwegein reed op een snorfiets. De snorfiets bleek geforceerde sloten en geen framenummer te hebben. Deze is in beslag genomen voor verder onderzoek. De jongen is een veelpleger. Het onderzoek naar hem, wordt voortgezet.