Politie Zuid-Holland-Zuid

16/7 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

16-07-2004 - Persberichten DI

BALLETJESPISTOOL
DORDRECHT Op donderdagavond 15 juli werden naar aanleiding van een melding dat er schoten waren gehoord vanuit een woning aan de Willem Dreeshof, twee mannen uit Dordrecht (respectievelijk 19 en 20 jaar) aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. In de woning werd een pistool aangetroffen en in beslaggenomen. Na onderzoek bleek het om een zogenaamd balletjespistool te gaan. Beide mannen zijn na verhoor heengezonden.

RUIT INGEGOOID
DORDRECHT Een 44-jarige man uit Dordrecht is donderdagavond 15 juli aangehouden omdat hij bij een woning aan de H.F. Tollensstraat een ruit had ingegooid. De man was betrokken bij een vechtpartij waarbij meerdere buurtbewoners betrokken waren. Zij verklaarden dat de verdachte de woning, waar op dat moment een feestje aan de gang was, binnengelopen was om ook wat te drinken. Hier waren de feestgangers niet van gediend en zij zetten de man buiten de deur. Dit kennelijk tot diens ongenoegen, waarop hij een ruit ingooide.

ALCOHOL
DORDRECHT/ZWIJNDRECHT In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 juli zijn vier mannen, variërend in leeftijd van 25 tot 35 jaar, aangehouden omdat zij op enig moment die nacht met teveel drank op achter het stuur zaten. Bij controle op het bureau bliezen zij waarden tussen de 340 en 555 ug/l. Eén man, een 30-jarige Dordtenaar, mocht zijn rijbewijs inleveren omdat het niet de eerste keer was dat hij met teveel drank op achter het stuur zat.

OMKATTEN
DORDRECHT Met de aanhouding van negen mannen in de leeftijd van 17 tot 49 jaar uit Dordrecht en Rotterdam, heeft politie Zuid-Holland-Zuid het onderzoek naar diefstallen en het omkatten van motorfietsen en bromfietsen, afgerond. De twee hoofdverdachten, een 22-jarige Rotterdammer en een 24jarige man uit Dordrecht, zitten nog in voorarrest en moeten binnenkort voor de rechter verschijnen. Het onderzoek werd gestart vanwege een toename van motor- en bromfietsdiefstallen en het geregeld aantreffen van omgekatte bromfietsen. Deze bromfietsen bleken te zijn voorzien van valse frameplaatjes.
Op 27 april en 18 mei 2004 zijn doorzoekingen gedaan op 13 locaties in Dordrecht en Rotterdam. Bij deze doorzoekingen werden onder andere 9 motorfietsen, tientallen bromfietsen (deels ontmanteld), twee vuurwapens met munitie, verdovende middelen, geld en gereedschappen voor het omkatten aangetroffen.
Het merendeel van de inbeslaggenomen motorfietsen en bromfietsen bleek voorzien te zijn van valse framenummers. Van enkele tientallen motor- en bromfietsen kon worden vastgesteld dat ze van diefstal afkomstig waren. Dat betrof diefstallen in regio Zuid-Holland-Zuid, maar ook uit Rotterdam, Den Haag en zelfs een motorfiets uit Duitsland.