ATRADIUS

Atradius neemt incassobureau in USA over

Atradius, creditmanagement organisatie en tweede kredietverzekeraar ter wereld, breidt zijn incassoactiviteiten uit met de overname van het in Chicago gevestigde International Collections Incorporated, (ICI). ICI zal doorgaan onder de handelsnaam Atradius Collections.

Strategische overname
De overname stelt de Amerikaanse vestiging van de Atradius Groep in staat een uitgebreide service aan te bieden op het vlak van debiteurenbeheer, van risico overdracht en financiering tot incassodiensten. 'Dit is een strategische overname', aldus Neil Leary, directeur van Atradius Trade Credit Insurance. 'Zij past goed binnen onze kernactiviteit die erin bestaat klanten te beschermen tegen het risico van wanbetaling door middel van kredietverzekeringen, zowel voor binnenlandse als voor buitenlandse handel.'

ICI
ICI was verbonden aan de North American Specialty Insurance Company Inc., een dochteronderneming van Swiss Re America. Zij bedient een brede waaier van klanten, waaronder bedrijven die actief zijn in verzekeringen, kredietverzekering, de energiesector, de industrie, het transport, de makelaardij en de vrachtafhandeling. ICI zal onmiddellijk geïntegreerd worden in de wereldwijde activiteiten van Atradius Collections. De overname stelt Atradius in staat zijn strategie van snelle ontwikkeling van incassoactiviteiten voort te zetten. Atradius Collections is aanwezig in 8 Europese landen en telt er meer dan 300 medewerkers.

Over Atradius
Atradius, voortgekomen uit Gerling NCM, verzekert handel ter waarde van 300 miljard euro tegen het risico van wanbetaling. Met een mondiaal marktaandeel van 25 procent en een premie-inkomen van 1.2 miljard euro is Atradius de op één na grootste kredietverzekeraar ter wereld met 45 kantoren in meer dan 90 landen. Naast kredietverzekeringen biedt Atradius een breed pakket van creditmanagement producten variërend van incasso tot garanties. Bij Atradius werken wereldwijd 3600 medewerkers.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Michael Karrenberg
Atradius Collections
Tel. +49-221-2044-4622
Michael.Karrenberg@atradius.com

of

Gary Hicks (bedrijfswoordvoerder)
Atradius Groep
Tel. +44-(0)20-7173-3400
Gary.Hicks@atradius.com

16 jul 04 11:04