Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Velp - onderzoek woninginbraak afgerond

Publicatiedatum: 16-07-2004

Door de politie is een onderzoek afgesloten naar een woninginbraak in Velp. Op 14 juli j.l. is het proces-verbaal naar justitie gestuurd. Twee inbrekers probeerden op 1 mei o.a. een flatscreen uit de woning weg te nemen, maar werden overlopen door de wakker geworden bewoners. Op de President Kennedylaan werd even later door de politie een
29-jarige Arnhemmer, een bekende van de politie, lopend aangetroffen. Hij werd aangehouden in verband met een nog openstaand vonnis. In zijn fouillering werden autosleutels aangetroffen die bleken te passen op een iets verderop geparkeerde auto. In de auto lag een step met elektromotor, afkomstig van de woninginbraak op de Boulevard. Door de politie werd tevens in de tuin een schoenafdruk gevonden die overeen kwam met het profiel van de schoenzool van de aangehouden Arnhemmer. De verdachte ontkent echter in de auto gereden te hebben en iets te maken te hebben met de woninginbraak. Uit onderzoek bleek dat hij de auto van een bekende geleend had. Het onderzoek naar de tweede inbreker had geen resultaat.

///

voor nadere informatie:
peter meijer

026-3524308

---

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - man (71) aangehouden na verkeersruzie

Publicatiedatum: 16-07-2004

De politie heeft donderdagochtend op de Badweg in Ede een 71-jarige man uit Eindhoven aangehouden op verdenking van mishandeling bij een verkeersruzie op straat. De man zou omstreeks half elf een 40-jarige automobiliste uit Utrecht mishandeld hebben, ook zou hij een deuk in haar auto hebben geslagen. Het slachtoffer stond met haar auto op de Oude Bennekomseweg te wachten voor de kruising met de Emmalaan. De vrouw was terplekke niet goed bekend en wilde zich wat beter op de weg oriënteren. Een achter haar wachtende bestuurder vond dit kennelijk te lang duren en begon claxonneren. De 71-jarige Eindhovenaar, die op de fiets naast de Utrechtse stond, deed ook een duit in het zakje en begon te schreeuwen dat ze door moest rijden. De Utrechtse zou hiervan zijn geschrokken en reed vervolgens de kruising op. Op datzelfde moment was de Eindhovenaar ook opgetrokken zodat er bijna een aanrijding ontstond. De Eindhovenaar zou vervolgens op het dak van de auto van de Utrechtse hebben geslagen. Toen de vrouw vervolgens stopte zou de Eindhovenaar haar hebben mishandeld. Gewaarschuwde agenten hielden de Eindhovenaar even later op aanwijzen van het slachtoffer en een getuige aan. Het slachtoffer, dat gewond was geraakt en gescheurde kleding had opgelopen, deed aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Lunteren - fietsers gewond na val

Publicatiedatum: 16-07-2004

Een 54-jarige vrouw uit Harskamp en haar 7-jarige kleindochter zijn donderdagmiddag op de Hessenweg in Lunteren gewond geraakt. De Harskampse reed samen met haar kleindochter op de fiets en wilde het meisje tijdens het rijden bij de arm pakken om iets af te remmen. Het meisje kwam daarbij te vallen en sleurde haar Oma in de val mee. Beiden liepen verwondingen op en zijn vervolgens overgebracht naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei. Het meisje kreeg van de agenten een beertje uitgereikt voor de schrik.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Barneveld - winkeldief bij wisseltruc door de mand gevallen
Publicatiedatum: 16-07-2004

Een 26-jarige man uit Wapenveld is donderdagmiddag op de Langstraat in Barneveld aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man zou bij een winkel met splinternieuwe schoenen de deur zijn uitgewandeld terwijl hij zijn oude stappers in de verpakking had achtergelaten. Winkelpersoneel ontdekte de truc en wilde de man aanhouden. Daarbij kregen ze hulp van surveillerende toezichthouders, die de Wapenvelder in de kraag vatten en later aan de politie overdroegen. De man bekende later de diefstal en is met een proces-verbaal weggestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Wageningen - bellende Wageninger beboet

Publicatiedatum: 16-07-2004

Een 38-jarige Wageningse automobilist heeft donderdag een duur telefoongesprek in zijn auto gevoerd. De man reed druk bellend over de Industrieweg in zijn woonplaats zonder handsfree installatie. Op een kruising verleende hij geen voorrang aan een naderende politiewagen en ging vervolgens onverminderd door met telefoneren. De agenten hadden de bellende Wageninger wel opgemerkt en zetten hem aan de kant. De man kreeg een boete van 140 euro. De voorrangskwestie werd hem kwijtgescholden. De politie betrapt regelmatig bellende bestuurders die geen gebruik maken van een handsfree installatie in hun auto. Niet handsfree bellen tijdens het rijden levert gevaar op voor andere weggebruikers.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles in het district West-Veluwe Vallei
Publicatiedatum: 16-07-2004

Op verschillende plaatsen in het politiedistrict West-Veluwe Vallei heeft de politie donderdag snelheidscontroles gehouden. Het verkeershandhavingsteam controleerde in Nijkerk, Nijkerkerveen, Barneveld en Ede. Hieronder een overzicht:

- Nijkerk, Barneveldseweg, nachtelijke controle binnen de bebouwde kom tussen 00.00 uur en 00.45 uur, onder 31 gecontroleerde bestuurders reden er 12 te hard. Hoogst gemeten snelheid: 76 km/u waar maximaal 50 is toegestaan;

- Nijkerkerveen, Amersfoortseweg, eveneens een nachtelijke controle tussen 00.55 en 02.00 uur. Van de 420 gecontroleerde bestuurders reden er 11 harder dan de voorgeschreven 50 km/u.

- Barneveld, controles op de Van Zuijlen van Nieveltlaan, Baron van Nagellstraat gedurende de middaguren: 11 snelheidsovertredingen;
- Ede, Rijksweg N224, controle tussen 11.00 en 13.30 uur. In totaal 28 snelheidsovertredingen op een aantal van 1400 passanten
- Ede, Rijksweg (nabij de aansluiting met de A30), controle tussen
14.15 en 20.30 uur, 66 overtredingen onder 3800 passanten. Hoogst gemeten snelheid 115 km/u waar maximaal 80 is toegestaan.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl en klik op de pagina's van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen in de regio Gelderland-Midden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606