Ingezonden persbericht

Uitslag Staatsloterij Per E-Mail Naar 500.000 Nederlanders

Toenemende Populariteit Digitale Deelname Staatsloterij

DEN HAAG, 20040716 -- Vanaf de julitrekking van de Staatsloterij, die aanstaande dinsdag plaatsvindt, verstuurt de Nederlandse Staatsloterij de maandelijkse uitslag van de trekking per e-mail naar een half miljoen deelnemers. Vandaag registreerde de Nederlandse Staatsloterij de 500.000e e-mail ontvanger. De 500.000e aanmelder, een 68-jarige inwoner van Amersfoort, ontving van de Nederlandse Staatsloterij een passende verrassing. Deze mijlpaal bevestigt de toenemende vraag onder deelnemers aan de Staatsloterij naar digitale diensten.


Consumenten kunnen zich op de website van de Nederlandse Staatsloterij (www.staatsloterij.nl) voor de, in 1998 gestarte, service registreren. Zij ontvangen de trekkingsuitslag direct nadat de uitslagen op TV zijn bekendgemaakt. De service voorziet in de groeiende vraag onder deelnemers aan de Staatsloterij naar digitale diensten. De website en e-mail zijn voor de Nederlandse Staatsloterij een snelle en kostenefficiënte manier om Staatsloten te distribueren en met deelnemers te communiceren.

De website van de Nederlandse Staatsloterij trekt gemiddeld ruim 600.000 bezoekers per maand. Vanaf haar lancering in 1997 heeft de website zich tot een belangrijke pijler in de marketingstrategie van de Nederlandse Staatsloterij ontwikkeld. "In eerste instantie werd de website voornamelijk als informatiemedium ingezet", zegt Franklin Heijnen, Manager online marketing van de Nederlandse Staatsloterij. "In de afgelopen jaren is het aantrekken van nieuwe spelers via de website steeds belangrijker geworden."

Via de website kunnen consumenten zich registeren voor automatische maandelijkse deelname aan de Staatsloterij. Deze categorie deelnemers kan kiezen tussen toewijzing van het maandelijkse lotnummer via Internet of per post. Op dit moment speelt 10% van deze deelnemers volledig digitaal mee in de Staatsloterij. Ook is het mogelijk met een credit card een Staatslot voor één trekking te kopen. "Gemak, snelheid en service zijn kernbegrippen in de Internetstrategie van de Nederlandse Staatsloterij," aldus Heijnen. "Op dit moment ontwikkelt de Nederlandse Staatsloterij plannen om deelnemers via de website nog beter van dienst te kunnen zijn. Uitbreiding van de betaalmogelijkheden, het opzetten van loyaliteitsprogramma's en de koppeling aan verschillende mobiele diensten staan in deze plannen centraal."

Over de Nederlandse Staatsloterij
Vanaf haar oprichting in 1726 is de Nederlandse Staatsloterij de grootste loterij van Nederland. De gezamenlijke omzet van de Staatsloterij, Dayzers en Ticketbox bedroeg in 2003 ruim 699 miljoen euro. De afdracht aan de Staat der Nederlanden bedroeg in 2003 107,3 miljoen euro. De Nederlandse Staatsloterij keerde ruim 445 miljoen euro aan prijzengeld uit (plusminus 64 procent van de omzet). Dankzij dit ongeëvenaard hoge uitkeringspercentage biedt de Nederlandse Staatsloterij spelers het grootste prijzenpakket, de hoogste prijzen en de grootste winkans. De Nederlandse Staatsloterij garandeert prijswinnaars anonimiteit en keert al haar prijzen belastingvrij uit. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan www.staatsloterij.nl.

- EINDE BERICHT -




Ingezonden persbericht