Provincie Zuid-Holland

Zwemwater Noordzeekust weer in orde

Uit metingen van Rijkswaterstaat, genomen op maandag 12 juli, blijkt dat de waterkwaliteit bij Scheveningen en Katwijk goed is. De gemeten resultaten liggen ver beneden de wettelijke normen voor de waterkwaliteit. Er is geen sprake van een risico voor de gezondheid en dus kan er veilig gezwommen worden.

De provincie sluit niet uit dat na de hevige regenval van vrijdag 9 juli jongstleden een tijdelijke overschrijding van de norm heeft plaatsgevonden. Op grond van de cijfers van Rijkswaterstaat in vergelijking tot de analyseresultaten van TNO, die de monsters voor de ANWB heeft geanalyseerd, stelt de provincie vast dat de overschrijding van korte duur is geweest.

AdviesDe provincie geeft wel het advies om na hevige regenval (30 mm of meer per uur) tot 2 dagen daarna niet in het zeewater bij Scheveningen, Monster of Katwijk te zwemmen. Op die locaties kan op zo'n moment sprake zijn van lozing van rioolwater in de Noordzee.

Actuele informatieOp de provinciale website www.zuid-holland.nl en via de zwemwatertelefoon (070 44175 50) is actuele informatie over alle Zuid-Hollandse zwemlocaties te vinden. De zwemwatertelefoon is op werkdagen te bereiken tussen 08.30 - 16.30 uur.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon070 - 441 66 22