Ingezonden persbericht


Persbericht

Etalage-expositie in Zandvoort als stripverhaal

ZANDVOORT - Zijn werkstukken spreken een kunstzinnige en beeldende taal. De collages en kunstobjecten zijn van de hand van beeldend kunstenaar Ton Timmermans. De mini-expositie is te bewonderen aan de winkelpromenade van de badplaats. De maandelijks wisselende 'Kijk op Kunst' in de etalage hoek Poststraat/Kerkstraat wordt mogelijk gemaakt door de eigenaar van het pand, de heer Hans Vader en de leden van kunstvereniging BKZ.

"Bedenk dat zelf maar" is het antwoord op de vraag wat hij met zijn kunstwerken bedoelt te zeggen. Volgens beeldend kunstenaar Ton Timmermans vertelt elk van zijn werkstukken een eigen verhaal. Niet altijd even zichtbaar, maar wel degelijk aanwezig. Zo presenteert de Zandvoortse kunstenaar deze maand een serie van zijn collage-schilderijen in het centrum van de badplaats, namelijk in de etalage op de hoek Poststraat/Kerkstraat. Iedere maand toont een groepslid van de vereniging Beeldende Kunstenaars Zandvoort (BKZ) er zijn of haar nieuwste werk. Vanaf vandaag is in de vitrine een kunstzinnige interpretatie te zien van het voortdurende conflict tussen Mens en Natuur. Met het schildersdoek als drager van de objecten zet Timmermans kritische kanttekeningen bij dit thema. De driedimensionale werkstukken lezen tezamen als een aaneengeschakeld stripverhaal; toch heeft elk schilderij een eigen uitstraling en betekenis. De summier versierde kunstvoorwerpen onder de schildersstukken sluiten hierbij aan: ze kunnen uitstekend dienst doen als alledaagse presenteerschaal voor borrelnootjes.

Ton Timmermans, voorzitter van vereniging Beeldende Kunstenaars Zandvoort (BKZ), is aan de Haarlemse Kunstacademie afgestudeerd in het vak schilderen. Het is dan ook niet vreemd dat de kunstenaar doorgaans kunstwerken op het platte vlak, dus schilderijen op doek, maakt. De beeldend kunstenaar 'vertaalt' de onderwerpen van zijn schilderijen steeds vaker ook in collages of objecten. Dat is niet alleen op deze mini-expositie te zien. Ook in de BKZ-galerie "Kunst aan de Kust" worden zijn nieuwste werkstukken getoond, evenals die van zijn twaalf collega-kunstenaars.

nadere inlichtingen voor de pers:
Ton Timmermans
Burg. van Fenemaplein 2/804

2042 TA Zandvoort
t: 023-5717901
e: tontim@tiscali.nl
i: www.ttimmermans.hang.nl
www.tontimmermans.artolive.com
www.regiokunst.nl/tontimmermans