Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Bestuurder bromfiets raakt gewond

Getuige werd wakker van de 'klap' en belt 112.

Losser

Op vrijdag 16 juli 2004 omstreeks 2.30 uur werd een 59 jarige vrouw uit Losser wakker van een harde klap. Toen haar man buiten ging kijken trof hij op straat een behoorlijk bloedende bestuurder van een bromfiets aan. De man heeft daarop 112 gebeld. Het slachtoffer werd met diverse forse snijwonden in zijn gezicht en hals door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Aanleiding van het ongeval: de bestuurder, een 19 jarige man uit Losser, reed op zijn bromfiets over de Lijsterbesstraat in Losser. Hij kwam uit de richting van de Vicarystraat en reed in de richting van de Lutterstraat. Op een gegeven moment verloor de man de controle over zijn voertuig en botste tegen de achterzijde van een aldaar geparkeerd staande bedrijfsauto. De toestand van het slachtoffer is stabiel. De diverse snijwonden worden gehecht. (04-088455)

Rijden onder invloed

In heel Twente controleert de politie op rijden onder invloed van alcohol

Hengelo

Op vrijdag 16 juli 2004 omstreeks 3.50 uur controleerden achten een 38 automobilist uit Borne op de Enschedesestraat in Hengelo. Bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een uitslag van 1,5 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-088447)

Verkeerscontroles

De Politie Twente heeft verschillende verkeerscontroles uitgevoerd.

Hengelo

Op donderdag 15 juli '04 omstreeks 18.00 uur reed een 36 jarige automobilist uit Hardenberg over de A35 te Hengelo. De man reed ruim 180 km/h waar 120 toegestaan is. Hij werd staande gehouden en moest zijn rijbewijs inleveren. Ongeveer 8 weken geleden was de man ook bekeurd voor veel te hard rijden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-088332)

Almelo

Op donderdag 15 juli omstreeks 12.47 uur zag een agent een 21 jarige automobilist uit Almelo over de Van Rechteren Limpurgsingel te Almelo rijden. De bestuurder gebruikte bij de verkeerslichten niet het juiste voorsorteervak. De man bleek tevens te rijden met een ongeldig rijbewijs. Hij werd daarom aangehouden en overgebracht naar het bureau alwaar hij na verhoor weer in vrijheid werd gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (04088091)

Wierden

Op donderdag 15 juli '04 is er tussen 10.00 uur en 12.00 uur gecontroleerd op de Grote Maatweg in Wierden op het aanbrengen van parkeerkaarten. De agenten zagen dat veel auto's niet waren voorzien van een parkeerkaart. Deze auto's kregen een zogenaamde 'gele kaart'. Binnenkort wordt deze waarschuwing niet meer gegeven maar wordt er daadwerkelijk bekeurd. (04-088087)

Enschede

Een 29 jarige vrouw uit Enschede werd gecontroleerd nadat zij over de A35 ruim 156 km/h reed. Haar rijbewijs werd ingevorderd. ( 04-088229)

Diefstal uit sportcomplex

Doordat de waterkraan niet was dichtgedraaid stond de kantine gedeeltelijk blank.

Nijverdal

Op donderdag 15 juli '04 deed de voorzitter van een voetbalvereniging uit Nijverdal aangifte van inbraak in het sportcomplex. In de nacht van woensdag 14 juli op donderdag 15 juli heeft men ingebroken in de kantine. Men heeft een computer en een koffiezetapparaat weggenomen. Tevens stond de kantine gedeeltelijk blank omdat de waterkraan niet was dichtgedraaid. De Politie Twente stelt een nader onderzoek in. (bps: 04-087972)

Inbraak

Diefstal groet hoeveelheid gereedschap uit bouwkeet

Enschede

Een 23 jarige medewerker van een bouwbedrijf deed donderdag 15 juli aangifte van een inbraak in een tweetal bouwketen aan de Helmerstraat te Enschede. De inbraak vond plaats in de nacht van woensdag op donderdag. De sloten van de keten werden geforceerd en weggenomen werd een groet hoeveelheid gereedschap. De totale schade is nog niet bekend. Eerst zal geïnventariseerd worden wat er precies weg is. (04-087946)

Diefstal verkeersbord

Drie verdachten proberen een verkeersbord uit de grond te rukken

Enschede

Surveillerende agenten zagen vrijdag 16 juli omstreeks 05.00 uur een drietal mannen, die probeerden een verkeersbord met paal uit het trottoir te trekken. De mannen, twee Hengeloers van 19 en 20 jaar en een Enschedeer van 18 jaar verkeerden sterk onder invloed. Zij werden aangehouden en tegen hen wordt pv opgemaakt. (04-088459)

Vechtpartij

Man met glas in gezicht geslagen

Enschede

Vrijdag 16 juli omstreeks 01.45 uur werd een massale vechtpartij gemeld op de Stadsgravenstraat te Enschede. Agenten treffen een groot aantal mensen aan die onder het bloed zitten. Een 37 jarige Enschedeer werd vanuit een horecagelegenheid naar buiten gedragen. Hij was gewond in zijn gezicht en is door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Hij kreeg meerdere hechtingen in zijn gezicht en had een hersenschudding. In de horecagelegenheid zijn problemen ontstaan die ontaardden in een vechtpartij. Daarbij is het slachtoffer vermoedelijk met een kapot glas in het gezicht geslagen. Op aanwijzen van getuigen werden vier Enschedeërs van resp. 20,29,33 en 37 jaar aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. De oorzaak van de vechtpartij is nog niet bekend. Er moeten nog meerdere getuigen worden gehoord. Eerder op de avond deden zich reeds problemen voor in de bewuste horecagelegenheid, die door medewerkers in de kiem werden gesmoord.(04-088422)

Granaat aangetroffen bij graafwerkzaamheden Geen gevaar voor de omgeving: EOC ruimt het volgende week op Deurningen

Bij graafwerkzaamheden op een erf aan de Oude Postweg in Deurningen is donderdag 15 juli 2004 rond 18.30 uur een granaat aangetroffen. Het gaat om een brisantgranaat met een lengte van 30 centimeter en een diameter van 10 centimeter. De granaat die gevuld is met explosieve springstof ligt daar vermoedelijk sinds de tweede wereldoorlog. Na overleg met de Explosieven Opruimingscommando is besloten om het projectiel in de loop van volgende week op te ruimen. De granaat ligt afgedekt in een veilige zone (04-088297).

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --