Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


16 juli 2004


Hattem - politie gebruikt pepperspray en wapenstok: grootste raddraaier aangehouden.
De politie in Hattem heeft gisterenavond pepperspray en de wapenstok gebruikt bij een poging om enkele jongeren aan te houden, die zich met de aanhouding van een 18-jarige plaatsgenoot hadden bemoeid. Aanleiding was het feit, dat de jongeman als bestuurder van een brommer omstreeks 19.55 uur zonder helm door het dorp reed. De surveillerende agent kende de jongeman en besloot niet achter hem aan te gaan, omdat de bestuurder mogelijk onnodige risico's zou nemen om aan de politie te ontkomen. Kort daarop werd hij nogmaals rijdend zonder helm gezien en toen de agent naar één van de hangplekken ging, met het vermoeden, dat hij daar zou worden aangetroffen, bleek dit een juiste gedachte.
De jongeman kreeg twee bekeuringen aangezegd en op dat moment rook de agent, dat de jongeman gedronken had. Een goed gesprek was niet mogelijk en toen de agent de jongeman mee wilde nemen naar het politiebureau voor de ademanalyse begonnen kameraden zich hiermee te bemoeien. Er ontstond een onhoudbare situatie en de jongeman zag kans om uit de politieauto te vluchten. Onderwijl waren andere agenten onderweg naar de Markt en besloten werd de bromfietsbestuurder en de grootste raddraaiers aan te houden. Ook nu keerde de jeugd, de groep was inmiddels aangezwollen tot zo'n 20 man, zich massaal tegen de agenten en de politie maakte vervolgens gebruik van pepperspray en de wapenstok om het geweld te beteugelen. De 20-jarige Hattemer kon worden aangehouden. De andere betrokkenen zullen nog verhoord worden.


Harderwijk - winkeldiefstal.

Op donderdag (15-07) werden rond 14.00 uur twee Hierdense meisjes van resp. 12 en 16 jaar, aangehouden voor diefstal van make-up in een winkel aan de Donkerstraat. In een tas werden goederen aangetroffen welke waren ontvreemd uit twee andere winkels.
Er werd een proces-verbaal opgemaakt en de verdachten worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.


Elburg - inbraak auto's.

In de avond- en nachturen van woensdag op donderdag (14/15-07) werd er ingebroken in
zeven auto's, geparkeerd staande op verschillende adressen. De toegang werd verschaft door het open wrikken van de portieren. Ontvreemd werden onder meer radio/cd-spelers.


Putten - (poging) inbraak bedrijven.

In de nacht van woensdag op donderdag (14/15-07) werd er aan de Dorpsstraat ingebroken in twee bedrijven en bij een derde bedrijf werd een poging tot inbraak gedaan.
De toegang werd verschaft door het vernielen van een ruit. Ontvreemd werden een aantal kledingstukken. Bij het derde bedrijf probeerde men binnen te komen door het forceren van een deur.


Putten - inbraak sportcomplex.

In de nacht van woensdag op donderdag (14/15-07) werd er ingebroken in een sportcomplex aan de Zuiderveldweg. De toegang werd verschaft door het forceren van de toegangsdeur.
Ontvreemd werd sportkleding uit een vitrinekast.


Epe - politie waarschuwt voor zakkenrollers!

Als je naar buiten kijkt zou je het zo niet zeggen, maar het is weer zomer en dat is tevens het hoogseizoen voor de zakkenrollers. In verband hiermee wijst de politie het publiek er op waakzaam te zijn als men zich begeeft in situaties waar veel mensen aanwezig zijn, zoals markten, winkels, wandelend tussen het publiek op straat etc. Maak het de zakkenroller niet te gemakkelijk, dus zorg er voor dat de tas goed is afgesloten en draag de tas dicht bij je lichaam met de sluiting aan de binnenzijde cq voorzijde van het lichaam. Ook heel belangrijk: laat een tas niet even onbeheerd staan.


Wezep - een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Donderdagavond trof een wijkagent een zevental jongeren aan in de fietsenstalling van de school aan de Azaleastraat. Aangezien hij ze daar niet eerder had aangetroffen heeft hij hen dit keer gewaarschuwd. Eigenlijk is het verboden zich op het schoolplein te bevinden. Deze maatregel is genomen om het aantal vernielingen tegen te gaan. Dit keer dus geen bon, maar de volgende keer is er geen pardon!


Einde berichten


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 6052


---- --