FINAN FINANCIAL ANALYSES

FINAN opent offensief op bancaire markt

FINAN Financial Analysis opent offensief op bancaire markt voor financiele analyses

Samenvatting

Rotterdam, 16 juli 2004. FINAN Financial Analysis opent haar offensief op de financiele markt met als doel binnen twee jaar marktleider te zijn in de bancaire sector voor financiële analyse software. Om dat te bereiken kondigt FINAN de eerste oplossing voor financiele analyse aan die volledig open en webgebaseerd is. Daarnaast start FINAN met het leveren van consultancy diensten om optimale inzet van haar software in Basel II context te realiseren. FINAN is al marktleider in de accountancy sector, en bediende tot nu toe haar bancaire klanten met dezelfde software producten. Om de ontwikkelingen te versnellen, draagt FINAN een substantieel deel van haar aandelen over aan Topicus, een ervaren innovatieve ICT dienstverlener die al langer actief is in de financiële sector.

Volledig bericht

Rotterdam, 16 juli 2004. FINAN Financial Analysis opent haar offensief op de financiele markt met als doel binnen twee jaar marktleider te zijn in de bancaire sector voor financiële analyse software. Om dat te bereiken kondigt FINAN de eerste oplossing voor financiele analyse aan die volledig open en webgebaseerd is. Daarnaast start FINAN met het leveren van consultancy diensten om optimale inzet van haar software in Basel II context te realiseren. FINAN is al marktleider in de accountancy sector, en bediende tot nu toe haar bancaire klanten met dezelfde software producten.

De nieuwe FINAN Components for Java zijn toegesneden op de functionele behoeften en technische infrastructuur van banken. De nieuwe, schaalbare en open oplossing vormt een waardevolle aanvulling op bestaande Basel II systemen, en helpt bij het afdwingen van kredietprocuratieregels. Daarnaast garandeert de open architectuur dat integratie met andere bancaire systemen op elk gewenst niveau mogelijk is.

Financiële analyse vormt steeds meer een cruciale factor in het kredietbeoordelingsproces, ondermeer door dynamieken als Basel II, de matige economische situatie van de afgelopen jaren en de marktgedreven verkorting van doorlooptijden voor kredietaanvragen. Een goede verslaglegging van de financiële feiten is een fundament voor verplichte en gewenste risicorapportages. Analyses op financiële data vormen een belangrijke kennisbron in het vaststellen van de waarde en het risico van de kredietportefeuille.

Om de productontwikkeling te versnellen heeft FINAN Financial Analysis besloten een substantieel deel van haar aandelen over te dragen aan Topicus BV, een ervaren innovatieve ICT dienstverlener die voornamelijk in de financiële markt en de zorgmarkt opereert. Topicus is verantwoordelijk voor de architectuur en realisatie van de FINAN Components for Java, en ondersteunt bij de consultancy diensten. E.J. Stokking, directeur van FINAN over de nieuwe samenwerking: 'We hebben het afgelopen jaar intensief samengewerkt met Topicus op zowel commercieel als inhoudelijk vlak. Deze samenwerking is aan beide zijden dermate goed bevallen, dat we de samenwerking inniger wilden maken. Door de aandelenoverdracht krijgen we toegang tot de ervaren Java- en .NET ontwikkelaars van Topicus, alsmede de groep van architecten en consultants. We kunnen onze propositie gemakkelijk verbreden met bijvoorbeeld workflow management oplossingen en bedrijfsprocesarchitectuur.'
H. Romkema, directeur van Topicus vult aan: 'FINAN is een bekende naam bij kredietverstrekkers die serieus omgaan met kredietrisicobepaling. De producten zijn krachtig, volledig modelgebaseerd en zeer gebruikersvriendelijk. Gecombineerd met onze kennis van procesinrichting en ICT-architectuur in de bancaire sector zijn we in staat om onze gezamenlijke klanten een breder en dieper aanbod te doen.'

Over FINAN Financial Analysis

FINAN Financial Analysis is een organisatie die oplossingen biedt voor de ondersteuning van financiële analyses. Bij de ontwikkeling worden financieel-economische principes gecombineerd met praktische ervaringen die door ons en onze gebruikers zijn opgedaan. Voor productontwikkeling wordt nauw samengewerkt met gerenommeerde instituten, zoals de Economische Faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. Het resultaat is een verzameling van gereedschappen die financiële analyse op een gedegen, theoretisch goed onderbouwde manier ondersteunen, maar ook in de alledaagse praktijk van financiële dienstverleners toepasbaar zijn. Onder de gebruikers van onze producten bevinden zich banken, accountantskantoren, financiële adviseurs, grote ondernemingen en onderwijsinstellingen.

Over Topicus

Topicus is een innovatieve consultancy- en ICT dienstenleverancier die actief is in de financiële, zorg- en onderwijssector. Dankzij stevige investeringen in de eigen ontwikkelomgeving (die voorzien is van een open source licentie) en een kortcyclische ontwikkelaanpak is Topicus in staat grootschalige administratieve toepassingen te realiseren op basis van web-technologie. Gecombineerd met de ervaring op het vlak van workflow-, document- en casemanagement realiseert Topicus aantrekkelijk business cases voor haar klanten.

Contactinformatie:
FINAN Financial Analysis
Dhr. E.J. Stokking
Postbus 4155
3006 AD Rotterdam
(010) 850 8500
www.FINAN.nl
Topicus BV
Dhr H. Romkema
Brinkpoortstraat 11
7411 HR Deventer
(0570) 662 662
www.topicus.nl

16 jul 04 11:56