Politie Noord- en Oost Gelderland

REGIO NOORD- EN OOST-GELDERLAND
DISTRICT APELDOORN

Persberichten 15 op 16 juli

Zakkenrollen

Adelaarslaan
13 juli omstreeks 17.45 uur
Een 45-jarige inwoonster uit Apeldoorn deed aangifte van zakkenrollen. Zonder dat ze het in eerste instantie merkte werd haar portemonnee met geld en een bankpas uit haar tas gerold. Van de dader is geen signalement bekend.

Hoenderlo

Inbraak auto

Delerwoud
3 juli tussen 11.45 en 14.15 uur
Een 67-jarige inwoonster uit Amsterdam deed aangifte van inbraak in haar blauwe Mitsubishi Galant. Een portier werd geforceerd. Weggenomen werd een rugzak met inhoud, o.a. een bril, fotocamera met telelens, filmrolletjes en een gouden armband. Ondanks de aanhoudingen die de politie de laatste tijd heeft verricht in het kader van het project "geen buit erin.. geen buit eruit" wil dit niet zeggen dat ALLE auto-inbrekers achter slot en grendel zitten. De politie adviseert dan ook nog steeds om geen

Diefstal bromfiets

Fauststraat

Nacht van 13 op 14 juli
Een 19-jarige inwoner uit Apeldoorn deed aangifte van diefstal van zijn bromfiets, een grijze Yamaha, type Earox. De bromfiets werd weggenomen uit het portiek van de flat.

Beekbergen

Inbraak woning

Engelanderweg
15 juli overdag
Een 56-jarige bewoner deed aangifte van inbraak in de woning. De dader(s) kwamen binnen door het forceren van een achterdeur. De woning werd doorzocht en weggenomen werden o.a. een portefeuille, geld en een digitale videocamera.

Hoenderlo

Ongeval

Otterloseweg-Hoenderloseweg
15 juli 10.46 uur
Op de kruising Otterloseweg met de Hoenderloseweg vond een ongeval plaats. Een 68-jarige fietser uit Drunen fietste over het fietspad langs de Hoenderloseweg en wilde bij de kruising de weg oversteken. Hij zag daarbij een 71-jarige automobiliste uit Den Haag over het hoofd. Hij werd door de auto geschept en kwam een tiental meters verder op het wegdek terecht. De man werd met o.a. diverse botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis. De auto werd afgesleept.

Diverse controles

Op diverse plaatsen in Apeldoorn werd 15 juli gericht toezicht gehouden bij verkeerslichten. Er werden 8 overtredingen geconstateerd. Tijdens de surveillance met een onopvallende politieauto zagen agenten in de auto van een 44-jarige inwoner uit Arnhem een radardetector zitten. Het apparaat is inbeslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Hoenderlo

Inbraak woning

Otterloseweg
15 op 16 juli
Een 48-jarige bewoner deed aangifte van inbraak in de woning. Een raam werd geforceerd om binnen te komen. Alle vertrekken werden doorzocht. Weggenomen werden o.a. een computer, telefoon ,dvd-speler, horloge, strijkijzer, en een radio-cd speler. Ook werd een paarse wasmand weggenomen waarin mogelijk de goederen zijn vervoerd. De politie vraagt getuigen die hier iets van gezien hebben zich te melden via 0900 - 8844.

Aanhouding verdachte

Kayersdijk
15 juli omstreeks 21.15 uur
De politie kreeg melding dat medewerkers van een bewakingsdienst een man hadden aangehouden terzake mogelijke inbraak. Toen de politie aanrijdend was zag de man kans er vandoor te gaan. Aan de hand van het signalement kon de politie even later de man aanhouden. Toen politieagenten later samen met medewerkers van de bewakingsdienst de vluchtroute van de man langs liepen troffen ze o.a. een schroevendraaier en een radio aan. De goederen werden veiliggesteld. Inmiddels is gebleken dat in ieder geval in een vrachtwagen aan de Zwaansprengweg is ingebroken en dat daaruit een radio is ontvreemd. Ook bij een bedrijf aan de Curacao is ingebroken in twee vrachtauto's. De aangehouden man, een 36-jarige inwoner uit Apeldoorn, is ingesloten voor verder onderzoek.

Einde persbericht
Anton de Ronde
055 - 548 52


---- --