Politie Groningen

Nieuwe verdachten aangehouden in onderzoek Woldweg (16/07/04)

Groningen 16-07-2004 -

De politie heeft woensdagavond twee nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar de dood van Jan Nijboer (60) in zijn woning aan de Woldweg in Ruischerbrug. Beide verdachten, een 34-jarige man uit Groningen en een 50-jarige vrouw uit Groningen werden door een arrestatieteam aangehouden in een woning in Friesland gehaald.

Tijdens de aanhouding werd de personenauto van de verdachten voor sporenonderzoek in beslag genomen. De politie heeft daarnaast woensdagmiddag een zoeking gedaan in een woning aan de Eyssoniusstraat in Groningen waar de drie verdachten, ook de eerder aangehouden 37-jarige vrouw uit Groningen, regelmatig verbleven. Het pand staat bekend als drugspand.

De politie heeft in het onderzoek twee personenautos in beslag genomen, een grijze personenauto van het merk Citroen en een rose/paarse personenauto. Deze autos zijn mogelijk gebruikt bij het vervoer van de verdachten naar de woning. De politie is daarom op zoek naar getuigen die deze autos aan de Woldweg of omgeving hebben gezien, op donderdagavond 8 juli of eerder.

De verdachten zitten vast en worden vrijdagmiddag voorgeleid aan de officier van justitie. Het onderzoek van de technische-recherche en het team wordt voortgezet.