Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

HOOGEVEEN 16-07-2004

Vrouw ernstig gewond bij eenzijdig ongeval
EMMEN Op de Odoornerweg bij Emmen botste een 33 jr. vrouw uit Tweede Exloermond donderdagavond met haar auto tegen een lantaarnpaal. De auto belandde op de zijkant en de bestuurster kwam bekneld te zitten. Nadat zij uit de zwaar beschadigde auto was gehaald is zij met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Door nog onbekende oorzaak verloor de vrouw in een flauwe bocht in de weg de macht over het stuur.

Automobilisten onder invloed aangehouden
NIEUW AMSTERDAM Op de Dikkewijk in Nieuw Amsterdam hield de politie donderdagavond een 26 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken. De ademanalyse toonde een alcoholgehalte aan van 0,65 promille. De bestuurder kreeg een transactievoorstel van 220,-.

ZUIDLAREN In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg een 45 jr. automobilist uit Glimmen van de politie een dagvaarding uitgereikt omdat hij onder invloed een auto had bestuurd. De man werd gecontroleerd op de Kerkbrink in Zuidlaren. De ademanalyse toonde een alcoholgehalte aan van ongeveer 1,2 promille.

ASSEN Een 44 jr. man uit Assen is donderdagavond door de politie in Assen ingesloten op verdenking van het rijden onder invloed en diefstal. De verwarde man werd in zijn auto aangetroffen op de Ketellapperstraat. Omdat de man een bekende drugsgebruiker is vermoedde de politie dat hij onder invloed van drugs verkeerde. Hij werd aangehouden en een arts nam van hem een urineproef. Omdat de man in zijn auto spullen had liggen waarvan wordt vermoed dat die van diefstal afkomstig zijn stelt de politie daarnaar een nader onderzoek in en is de man ingesloten.

Gestolen auto aangetroffen
ASSEN Een in december vorig jaar in Assen gestolen personenauto is donderdagmiddag aangetroffen op een parkeerplaats aan de Dotterbloemstraat in Assen.

Vluchtende winkeldief aangehouden
COEVORDEN Na een achtervolging te voet door een deel van Coevorden hield een plaatselijke ondernemer donderdagmiddag een winkeldief aan die bij een collega-ondernemer mascara t.w.v. ongeveer 175,- had gestolen. De 21 jr. man uit Borne werd op heterdaad betrapt. Hij was samen met twee nog onbekende vrouwen in de winkel aan de Friesestraat en had de mascare in een geprepareerde tas gedaan. Toen een medewerkster van de winkel de man aansprak kreeg ze een harde duw waarna de man en de vrouwen naar de uitgang liepen. Daar probeerde een andere medewerkster de man tegen te houden. Daarbij ontstond een worsteling waarbij de dief zijn shirt verloor. Hij kon toch ontkomen. Een andere ondernemer zag dit gebeuren en zette de achtervolging in. Op de Koesteeg kreeg hij de dief te pakken en kon de politie hem inrekenen. De geprepareerde tas met inhoud is tijdens de vlucht weggegooid maar werd teruggevonden. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem is door de medewerksters van de winkel ook aangifte gedaan wegens mishandeling. De vrouwen die in gezelschap van de man waren konden in de consternatie ontkomen.

Zakkenrollers
HOOGEVEEN/MEPPEL Tijdens de eerste Pulledag en Donderdag Meppel Dag waren in zowel Hoogeveen als Meppel zakkenrollers actief. In Hoogeveen raakten in het centrum drie mensen hun beurs met inhoud kwijt. In Meppel werden op De Wheem en de Hoofdstraat twee portemonnees gestolen en op de Hoofdstraat ook nog een tas.

Politie houdt dronken verdachte aan
EMMEN De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag op de Weerdingerstraat in Emmen een dronken 34 jr. man uit die plaats aan. De man wordt verdacht van het vernielen van ruit bij een willekeurige woning aan deze straat.

Aangehouden op verdenking van belediging en het plegen van verkeersovertredingen
PEIZE In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie op de Turfringen in Peize een 48 jr. vrouw uit Paterswolde aan. De vrouw reed daar in een bestelauto en werd gecontroleerd omdat ze een aantal verkeersovertredingen had gemaakt. De vrouw was het niet eens met de beschuldiging en na enige discussie beledigde ze de agenten door ze voor een stelletje lullen uit te maken. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoord te zijn wordt ze in de loop van de ochtend heengezonden. Ze krijgt een proces-verbaal wegens belediging, overschrijding van de max. snelheid en geen richting aangeven.

Boetes bij verkeerscontroles
EMMEN Bij verkeerscontroles in- en rond het centrum van Emmen bekeurde de politie donderdagavond twaalf weggebruikers. Zes automobilisten kregen een boete voor het niet dragen van de autogordel, drie voor het niet handsfree bellen. Twee bromfietsers reden zonder held en één keer werd een rood verkeerslicht genoteerd.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur.
Tel. 0592- 452475 of 06-51 55 7950.
info@politie-drenthe.nl