Ingezonden persbericht


|Amsterdam                                                    |            |
|16 juli 2004                                                 |            |
|Getronics en Counterpane vormen wereldwijde alliantie voor   |            |
|ontwikkeling en levering van                                 |            |
|end-to-end Managed Security Services                         |            |
|                                                             |            |
|                                                             |            |
Getronics en Counterpane Internet Security, Inc. hebben een wereldwijd strategisch partnerschap gesloten voor de levering van end-to-end Managed Security Services. Beide bedrijven komen met een gezamenlijk aanbod van de technologie en internationale diensten voor netwerkbeveiliging van Counterpane en de informatietechnologie en adviesdiensten van Getronics op het gebied van netwerk risicomanagement. Door deze combinatie van complementaire technieken en diensten ontstaat een compleet security aanbod op grond waarvan een brede en diepgaande vorm van bescherming voor essentiële bedrijfsinformatie en netwerkmiddelen gerealiseerd kan worden.

Loredana Mancini, Global Practice Manager voor ICT security bij Getronics, gaf bij de officiële aankondiging van de samenwerking als commentaar: "Getronics is als marktleider in informatie- en communicatietechnologie uitstekend gepositioneerd in adviesdiensten voor risicomanagement. Counterpane, onze nieuwe strategische partner, voegt daar het vermogen aan toe om te volgen en te analyseren wat er precies gebeurt in bedrijfssystemen. Wij hebben voor Counterpane gekozen op basis van de "Best of breed" technologie en de wereldwijde security reputatie van Counterpane. Deze alliantie stelt ons in staat onze klanten overal ter wereld een verhoogd niveau van security tegen bedreigingen via het netwerk te bieden, op basis van zowel remote ondersteuning als op locatie."

"Deze alliantie met Getronics betekent voor onze klanten dat zij, naast het voordeel van de internationale aanwezigheid van Getronics, nu de beschikking krijgen over een alom gerespecteerd aanbod van adviesdiensten en uitgebreide ondersteuning van hun security systemen," aldus Doug Howard, Vice President Service Delivery van Counterpane. "Wij verheugen ons op deze samenwerking met Getronics die toegevoegde waarde biedt voor onze klanten door de bundeling van geavanceerde technologieën en moderne bedrijfsprocessen."

Klanten van beide bedrijven kunnen nu hun voordeel doen met de uitgebreide support-capaciteit voor security producten - software zowel als hardware - van firma's als Cisco, Microsoft, Dell, Check Point, Nokia en McAfee. Alle beschikbare diensten op het gebied van security die door Getronics en Counterpane worden verzorgd, zullen via een geïntegreerde portal worden gepresenteerd en aangeboden.

Over Getronics

Met circa 22.000 medewerkers in ruim 30 landen en een omzet van EUR 2,6 miljard in 2003 is Getronics één van 's werelds toonaangevende aanbieders van leveranciersonafhankelijke Informatie- en Communicatie Technologie (ICT) oplossingen en diensten. Het huidige Getronics combineert de capaciteiten van het Nederlandse Getronics met de activiteiten van het voormalige Wang Global en de vroegere systemen- en dienstendivisie van Olivetti. Getronics is de nummer 2 op het gebied van Netwerk- en Desktop Outsourcing en neemt wereldwijd de vierde plaats in op het gebied van Netwerk Consulting en Integratie (bron: IDC 2002-2003).

Getronics ontwikkelt, implementeert, integreert en beheert ICT infrastructuren en business solutions en helpt daarmee zowel wereldwijd opererende ondernemingen als lokale bedrijven de waarde van hun investeringen in informatietechnologie te maximaliseren. Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston en Singapore. Getronics is genoteerd aan Euronext Amsterdam ('GTN'). Meer informatie is te vinden op www.getronics.nl.

Over Counterpane
Counterpane, marktleider op het gebied van Managed Security Services, voorziet nationale en internationale ondernemingen van het hoogst mogelijke niveau van bescherming van bedrijfsmiddelen middels IT-security. Counterpane neemt zorgen ten aanzien van beveiliging en conformering aan voorschriften en regelgeving weg door de moeilijkheden die gepaard gaan met de inzet van gecompliceerde, wereldwijde netwerken om te zetten in strategische voordelen. De Counterpane Enterprise Protection Suite is een zeer geavanceerd pakket van controle-, management- en adviesdiensten gebaseerd op Counterpane's unieke Managed Security Monitoring Service. Met Counterpane's zeer gerenommeerde beveiligingsexperts en wereldwijde vertegenwoordiging, wordt netwerkbeveiliging een stuk eenvoudiger doordat alle processen van systeembescherming en conformering via één centraal systeem verlopen. Countrepane is een privé onderneming en heeft zijn hoofdvestiging in Mountain View, California, USA. Meer informatie vindt u op www.counterpane.com.

Counterpane is een handelsmerk van Counterpane Internet Security, Inc. Alle overige firma-, merk- en productnamen zijn al dan niet geregistreerde handelsmerken van de desbetreffende ondernemingen.