Tiscali

Theo van Gogh regisseert 0605 - de film

Exclusief via Tiscali internet

Utrecht, 16 juli 2004 - Tiscali heeft alle rechten en de exclusieve distributie van '0605 - de film' over de moord op Pim Fortuyn verworven. Twee jaar na de moord op Pim Fortuyn start Theo van Gogh in augustus met de opnames van de film, een reconstructie van de gebeurtenissen en ontdekkingen in de dagen na de gewelddadige moord op Pim Fortuyn. De film is gebaseerd op het boek 'De zesde mei' van Tomas Ross. Tomas Ross schreef ook het script voor de film. '0605 - de film' wordt in december van dit jaar door Tiscali exclusief via het internet vertoond. Het is de eerste keer in Europa dat een film via het internet in première gaat. Dit onderstreept de steeds prominentere rol die internet gaat spelen in de levenscyclus van een film. Tiscali wil hiermee aantonen dat internet een zeer wendbaar en veelzijdig medium is. De film zal zo worden vertoond zodat downloaden en verspreiden vrijwel onmogelijk is en een bioscooprelease in een later stadium niet in de weg zal staan.

Bob Smits, Director Media & Services Tiscali: "Met de exploitatie van '0605 - de film' via het internet wil Tiscali koploper zijn in het leveren van breedbandtoepassingen en -diensten. Video On Demand (VOD) is een perfect voorbeeld van de voordelen van breedband als het gaat om het leveren van entertainment. Daarbij denken wij ook aan games en muziek. Het houdt in ieder geval niet op bij deze film.Tiscali zorgt met deze film voor de ultimate internet experience. Tiscali is ook sponsor van Het Nederlands Filmfestival in september dit jaar. We zien de werkelijke waarde van de synergie tussen verschillende media".

Het aantal diensten dat via internet aan de consument wordt aangeboden neemt snel toe. Steeds meer huishoudens hebben een breedbandverbinding en via deze technologie maakt Tiscali interessante en kwalitatieve content beschikbaar voor een groot publiek.

'0605 - de film' is Van Gogh's beeld op een politieke moord in de zeer recente Nederlandse geschiedenis. De gebeurtenissen op 6 mei 2002 hebben een geweldige impact gehad op de Nederlandse samenleving. Geen politicus in Nederland werd in zo'n korte tijd zo bekend als Pim Fortuyn. De film laat een jonge fotograaf zien die bij toeval foto's maakt op het Mediapark op 6 mei 2002. Deze foto's blijken later bewijsmateriaal te vormen. Vanaf die dag is zijn leven niet meer hetzelfde en raakt hij verstrikt in een complot dat zijn weerga niet kent.

Tijdens de opnames die in augustus starten wordt met vaste regelmaat op verslag gedaan over de voortgang van de productie. Theo van Gogh doet verslag in een dagboek. Op de site wordt ook achtergrondinformatie gegeven over het hoe, wat en waarom van de film, trailers, informatie over de cast en crew, laatste nieuws, roddels, prijsvragen, recensies, interviews, foto's, behind the scenes en foto galleries.

Over Tiscali B.V.

Tiscali B.V. is de Nederlandse dochter van Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), 'the Internet Communication Company'. Tiscali biedt breedband- en inbelinternettoegang voor consumenten en zakelijk gebruik, innovatieve communicatiediensten en content. Op 31 maart 2004 had Tiscali 8 miljoen actieve gebruikers waarvan 1,24 miljoen breedbandabonnees. Eind april 2004 werd het aantal van 1,32 miljoen ADSL abonnees bereikt. De corporate website van Tiscali is www.tiscali.com . De Nederlandse website van Tiscali is www.tiscali.nl