Politie Zaanstreek-waterland


19:25 15-JUL-04
loc.: WORMERVEER, NOORDDIJK

Vrijgelaten winkeldief gaat weer in de fout

Een 18-jarige man uit Almere die gisteren terzake winkeldiefstal was aangehouden, werd opnieuw aangehouden. Politiemensen zagen hem anderhalf uur na zijn vrijlating eerst zonder en later met een tas lopen. Op het NS-station in Wormerveer werd de man gecontroleerd. In de tas zaten twee spijkerbroek die hij had weggenomen vanuit een kledingwinkel.

---


15:25 15-JUL-04
loc.: PURMEREND, JOHN F KENNEDYPLEIN

Veelpleger aangehouden

Een 38-jarige man uit Purmerend werd door de bedrijfsleider van een supermarkt aangehouden nadat hij een aantal kant en klaarmaaltijden onder zijn jas had verstopt. De man werd overgedragen aan de politie. De verdachte is een zogenaamde veelpleger en werd in verzekering gesteld. Hij zal a.s. maandag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris in Haarlem.

---


Verkeershandhaving
J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59

00:18 16-JUL-04
LANDSMEER, KANAALDIJK

Teveel gedronken

Op de Kanaaldijk in Landsmeer werd in de nacht van donderdag op vrijdag een 24-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. De man had een alcoholgehalte dat anderhalf keer zo hoog was als toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal en kan rekenen op een boete van minimaal E300,00.

21:15-22:15 15-JUL-04
OOSTZAAN, KERKSTRAAT

Drie hardrijders betrapt tijdens alcoholcontrole

Op de Kerkstraat in Oostzaan hielden drie medewerkers van het Verkeershandhavingsteam donderdagavond een alcoholcontrole. Daarbij werden geen bestuurders aangehouden. In totaal werden 44 blaastesten afgenomen. Tijdens de controle werden nog wel drie hardrijders aan de kant gezet en bekeurd.

19:30-21:00 15-JUL-04
PURMEREND, PURMERSTEENWEG

Nuchtere bestuurders

Op de Purmersteenweg in Purmerend werd donderdagavond een alcoholcontrole gehouden. Geen van de 33 gecontroleerde bestuurders had (teveel) gedronken. Wel kreeg een bestuurder van een bromfiets een boete van E55,00 omdat hij geen helm droeg.

13:15-16:00 15-JUL-04
ZAANDIJK, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Hardrijders

Tijdens een verkeerscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (70 km per uur) in Zaandijk werden donderdagmiddag vijftien hardrijders aan de kant gezet. Twee buitenlandse automobilisten moesten de boete direct betalen. Tijdens de snelheidscontrole werden verder nog acht mensen bekeurd omdat zij de autogordel niet om hadden. Ook een bestuurder die een verkeerde kentekenplaat op zijn aanhangwagen had en een bestuurder die het stopteken negeerde, kregen een boete.

---


---- --