Gemeente Heeze-Leende


Persbericht

Waarnemend burgemeester voor Heeze-Leende benoemd

Met in gang van 19 juli 2004 heeft de commissaris van de Koningin, mevrouw Maij-Weggen, de heer J.L.D. van der Linde (PvdA) benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Heeze-Leende.

De heer Van der Linde begon zijn burgemeestersloopbaan in de Zeeuwse gemeente Kortgene (1976-1983) en van 1983-1989 was hij burgemeester van de toenmalige gemeente Made en Drimmelen. Van 1989-2000 was de heer Van der Linde burgemeester van de Groningse gemeente Hoogezand-Sappemeer. Vanaf zomer 2000 tot september 2003 was hij voorzitter van FC Groningen.

De fractievoorzitters van de gemeente Heeze-Leende zijn verheugd met de snelheid van handelen van de commissaris van de Koningin. Ze vinden dat de commissaris van de Koningin de ernst van de situatie heeft ingezien en correct actie heeft ondernomen, zodat de gemeente weer snel bestuurd kan worden. De fractievoorzitters zien de waarnemend burgemeester als een krachtige persoonlijkheid die, gezien zijn veelzijdige bestuurlijke ervaringen, de benodigde bestuurlijke eigenschappen bezit. Daarnaast straalt de heer Van der Linde warmte uit en is zeer attent. Hij is een capabel persoon die de gemeente Heeze-Leende zeer snel uit de huidige probleemstelling kan brengen.. De raad zal nu moeten laten zien dat ze bereid zijn hier zeer positief aan mee te werken. Aldus de fractievoorzitters.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Voorlichting, gemeente Heeze-Leende. Monique van Tuel 040-22 41 436
Mascha Gerritsen 040-22 41 465.


-----------------------


---- --