Wereld Natuur Fonds Nederland

Persbericht |16 juli 2004 | |WNF-Ranger Photo Award 2004

Natuurfoto-wedstrijd voor kinderen tot en met 15 jaar

Maak je graag natuurfoto's en heb je altijd al beroemd willen worden? Doe dan mee aan de natuurfoto-wedstrijd van de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds en het Museon in Den Haag. De eerste prijs is de WNF-Ranger Photo Award 2004 (een bronzen beeldje) en een digitale camera. Grote kans dat de winnende foto te zien is in allerlei bladen, kranten, op internet en televisie. De winnende foto wordt bovendien vier maanden lang, samen met 39 andere genomineerde foto's, tentoongesteld in het Museon.

Meedoen aan de WNF-Ranger Photo Award 2004 is dubbel spannend. Eerst moet je zorgen dat je een mooie natuurfoto maakt. Op de foto kan een mooi landschap staan, maar bijvoorbeeld ook een leeuw of een kikker. De foto kan op vakantie in het buitenland gemaakt zijn, maar ook op een doordeweekse dag in je eigen dorp of achtertuin. Zolang het maar geen foto is van een huisdier. Dus, kruip op je knieën door het struikgewas, lig op de loer bij een sloot of in je achtertuin en zorg dat je een mooi plaatje schiet.

Nadat je de foto hebt ingestuurd is het spannend of je foto genomineerd wordt. Een deskundige jury selecteert uit alle inzendingen 40 foto's. Als jouw foto genomineerd wordt, mag je op 11 december met je familie naar de prijsuitreiking in het Museon komen. De winnaar krijgt de eer om aansluitend aan de prijsuitreiking de tentoonstelling te openen. Tot en met 6 maart 2005 kan iedereen de winnende en genomineerde foto's bekijken in dit museum.

Naast de eerste prijs zijn er nog andere prijzen te winnen. De tweede prijs is een gezins-jaarkaart voor een dierentuin in de buurt (voor maximaal vijf personen). De derde prijs is een fotografie-cursus van een echte natuur-fotograaf. Bovendien is er een extra prijs van het publiek. De 40 genomineerde foto's staan van 22 november tot en met 9 december op de site van de WNF-Rangerclub (www.wnf.nl/rangerclub). Bezoekers van de site kunnen stemmen op de mooiste foto en zij bepalen hiermee wie de Publieksprijs wint. De winnaar krijgt kaarten van zijn eigen foto en speciale postzegels, ook met zijn eigen foto erop.

De jury van de WNF-Ranger Photo Award 2004 bestaat uit Rosa Vrijhof (winnares van de WNF-Ranger Photo Award 2003), Willem Kolvoort (natuurfotograaf), en Anatevka Bos (presentatrice van o.a. Fox Kids Planet Live).

Alle informatie en spelregels over de WNF-Ranger Photo Award 2004 zijn te vinden op internet, www.wnf.nl/rangerclub en www.museon.nl.

De WNF-Ranger Photo Award wordt gesponsord door Canon.

///////////////////////////////////////////////