Politie Twente

vrijdag 16 juli 2004

Inbreker moet nog vier jaar zitten in België

(

De onbekende man die afgelopen woensdag omstreeks 03.06 uur werd overlopen door een getuige en kort hierna werd aangehouden achter een woning aan de Oranjestraat in Holten blijkt veel meer op zijn kerfstok te hebben gehad. De man gaf in eerste instantie een valse naam op. Nader onderzoek leverde de goede naam op en de wetenschap dat de man zich ruim dertig keer heeft bedient van een valse naam. Ook moet de man nog een straf uitzitten van vier jaar in België voor o.a. ontvoering en heling.

Bij de aanhouding van de man was hij in het bezit van o.a. een telefoon en een portemonnee, die afkomstig waren van een inbraak aan de Oranjestraat in Holten eerder die nacht. De man was in het bezit van een identiteitskaart en een rijbewijs. Deze bleken ook gestolen te zijn in België in de maand februari 2004. De identiteit van de man is vastgesteld en het betreft een 52 jarige Algerijn zonder vast woon- of verblijfplaats. Bij het vaststellen van de identiteit kwam ook vast te staan dat de man nog een onherroepelijk vonnis had van ruim vier jaar voor ontvoering en heling in België. Dit vonnis is de man betekent. Ook bleek dat de man zich veelvuldig bediende van een valse naam. Hij was inmiddels al 35 keer opgepakt door de politie in o.a. Nederland en Duitsland. De gestolen goederen zijn terug bij de eigenaar. De man zal in afwachting van de beslissing van Justitie in zijn cel blijven.

Volgend persbericht werd afgelopen woensdag verzonden.

"Aanhouding na inbraak

Aangehouden man in bezit van gestolen waar uit een woning

Holten

Op woensdag 14 juli omstreeks 03.06 uur meldt een bewoner aan de Korte Diessenplasstraat dat er een onbekende man achter zijn woning vandaan kwam. De politie stelt daarop een onderzoek in en ziet op een parkeerplaats aan de Oranjestraat een auto staan. Naast deze auto liggen diverse goederen op de grond. Op het moment dat zij de auto naderen rent een man bij deze auto weg. Deze man wordt overmeesterd en aangehouden. In zijn kleding treft de politie een mobiele telefoon en een portemonnee. Deze goederen blijken weggenomen na een inbraak in een woning aan de Oranjestraat. Ook de aangetroffen goederen naast de auto blijken afkomstig uit dezelfde woning. De verdachte is opgesloten. Een deel van de goederen gaat terug naar de eigenaar en een deel is voor sporenonderzoek meegenomen. Een nader onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-087472)"

.

Meer informatie?
Bel Harrie Holslag, persvoorlichting politie Twente, Tel. 053-4555637

-----------------------


---- --