Ingezonden persbericht

Hunter Douglas kiest ARINSO voor Integrated Payroll Services

Integrated Payroll Services combineert de voordelen van een geïntegreerd systeem met het gemak van in-service salarisverwerking

ROTTERDAM, 20040716 -- Hunter Douglas, wereldmarktleider in raamdecoratie met merken als Luxaflex® en Luxalon®, heeft een vijfjarig servicecontract afgesloten met Arinso voor inrichting en beheer van een nieuw HRM en salarissysteem op basis van SAP. Hunter Douglas realiseert daarmee haar doelstelling om de diverse huidige systemen te vervangen voor één geïntegreerd HRM en Payroll systeem binnen de bestaande ERP omgeving. Naast een aanzienlijke efficiencyslag komt het bedrijf bovendien tegemoet aan de toenemende behoefte aan up-to-date informatie over de organisatie en de 2.000 Nederlandse medewerkers en gepensioneerden.


"Het unieke aan het aanbod van Arinso is dat Hunter Douglas, dankzij de gecombineerde aanbieding van HR en Payroll Service, een volwaardige HR oplossing heeft tegen kosten die overeenkomen met de kosten voor een traditionele oplossing", aldus Aart van Leeuwen, Manager ICT Business Applications van Hunter Douglas. Hunter Douglas verwacht dat de service die Arinso verleent op de geïntegreerde oplossing zeker niet onderdoet voor het serviceniveau dat momenteel wordt geleverd door de huidige externe salarisprovider. De overeenkomst gaat uit van een vaste prijs per medewerker per maand waardoor de investering beperkt blijft.

Arinso zal de implementatie en het beheer van de SAP HR en Payroll voor haar rekening nemen. Arinso maakt daarbij gebruik van haar service concept Integrated Payroll Service. Dit concept maakt het mogelijk om HRM en de payroll geheel te integreren en indien van toepassing zelfs in de reeds bestaande ERP omgeving op te nemen. Daarbij wordt niet alleen de inrichting maar ook het beheer en de uitvoering van de salarisverwerking volledig door Arinso verzorgd. Hunter Douglas koos voor de 'handled payroll' waarbij Arinso 'op afstand' haar dienstverlening levert op het systeem bij Hunter Douglas.

Integrated Payroll Service
Marcel de Brauwer van Arinso: "Met de toenemende eisen op het gebied van flexibiliteit en individualiteit zoeken organisaties naar complete en geïntegreerde HRM en payroll applicaties. Met alle mogelijkheden, zoals inzicht in de consequenties van salarisaanpassingen, simulaties en controles gedurende de maand, en geen complexe interfaces".

Een geïntegreerde payroll oplossing betekent echter ook veel extra werk, kosten en risico. Arinso heeft hiervoor de geïntegreerde payroll service dienstverlening ontwikkeld. Een combinatie van geïntegreerde payroll en payroll service, waarbij beheer en uitvoering van de salarisverwerking tegen interessante tarieven door Arinso worden verzorgd." De diensten die in het kader van de Integrated Payroll Services worden aangeboden zijn onder meer:
· Implementatie en onderhoud van de payroll applicatie
· Periodieke uitvoering van de salarisverwerking
· Afdrukken en verzenden van de salarisspecificaties
· Verzorgen van interfaces en rapportages naar externe instanties
· Aanmaken van betaalopdrachten en journaalposten
· Verzorgen van het jaarwerk
Daarnaast kan, indien gewenst, ook een deel van de controles en administratieve werkzaamheden aan Arinso worden overgedragen.

Over Hunter Douglas
Hunter Douglas is wereldmarktleider op het gebied van raamdecoratie.
Het concern heeft een sterk decentrale organisatiestructuur en bestaat uit 157 bedrijven gevestigd in meer dan 100 landen. Er werken 15.900 mensen.
Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.

Over ARINSO
ARINSO Nederland B.V. is onderdeel van ARINSO International (Euronext Brussel: ARIN), een wereldwijde HR Services partner die HR services en IT-oplossingen levert aan middelgrote en grote (inter)nationale werkgevers. ARINSO streeft naar HR Excellence door Strategisch Advies, Outsourcing Services en Technology Integration Services. Bij ARINSO International werken wereldwijd (nu 22 landen) ruim 1400 medewerkers, waarvan circa 250 in Nederland. In 2003 is de geconsolideerde netto omzet gegroeid tot ruim ¤ 130 miljoen. ARINSO is gespecialiseerd in het ondersteunen van haar klanten bij het vormgeven en exploiteren van hun HR-beleid en -operatie alsmede het realiseren van innovatieve ICT toepassingen en HR Shared Services.




Ingezonden persbericht