Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, vrijdag 16 juli 2004

Alkmaar 16-07-2004 - 16.00 uur

Botendieven aangehouden
Heerhugowaard, donderdag 15 juli 2004.
Twee 15-jarige jongens uit Heerhugowaard zijn op woensdagavond aangehouden omdat zij worden verdacht van het stelen van een boot. De jongens hadden het bootje naar een eilandje in een meertje nabij de West-Frieslandsingel gesleept. Buurtkinderen zagen dit en waarschuwden de eigenaar. De man haalde zijn bootje, dat ook was beschadigd, op en zag aan de kant jongens staan die meer van de diefstal af bleken te weten. Hij droeg de jongens over aan de politie.

Tijdelijk gehuurde woningen worden hennepkwekerijen Alkmaar en omgeving, vrijdag 16 juli 2004.
Huiseigenaren die voor langere tijd op vakantie gaan of om andere redenen langere tijd in het buitenland verblijven, kiezen er soms voor om hun woning te verhuren. Het verhuren van de woning laat men dan over aan bonafide bedrijven die hierin bemiddelen. Inmiddels zijn bij de politie een aantal meldingen gedaan van huiseigenaren die bij thuiskomst zagen dat hun huis was gebruikt voor het kweken van hennep.

De politie waarschuwt voor deze nieuwe werkwijze van criminelen. Hoewel de bedrijven die in de verhuur bemiddelen te goeder trouw zijn, blijken na aanvang van de huur slaapkamers en zolderverdieping geschikt te worden gemaakt en ingericht als hennepkwekerij. Hierdoor wordt veel schade aangericht en de stroom wordt meestal op illegale wijze verkregen. (buiten de meter om). Na enige tijd verlaat de huurder de woning en vertrekt met de noorderzon. De woning blijkt enkel en alleen te worden gehuurd voor de lucratieve hennepteelt.

Huiseigenaren blijven zitten met enorme schade aan hun woning en een vordering van de NUON die de geregistreerde stroomgebruiker aansprakelijk stelt voor de illegaal verbruikte stroom. Vaak is dit de huiseigenaar.

Rijden met alcohol (1)
Alkmaar, vrijdag 16 juli 2004.
Op de Paardenmarkt is om 3.00 uur een 32-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden wegens het rijden met drank. De uitslag van de blaastest bedroeg 350 ug/l. De man kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden met alcohol (2)
Alkmaar, vrijdag 16 juli 2004.
Een 23-jarige man uit Alkmaar kreeg een rijverbod en een proces-verbaal wegens het rijden met drank. De man werd aangehouden op de Kanaalkade. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken (320 ug/l, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan).

Rijden met alcohol (3)
Alkmaar, vrijdag 16 juli 2004.
Om 2.40 uur is op de Schagerweg een 19-jarige man aangehouden. Hij moest blazen en bleek te veel alcohol te hebben genuttigd (405 ug/l terwijl 220 ug/l de maximaal toegestane hoeveelheid is). De man kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Drankrijder moet rijbewijs inleveren
Castricum, vrijdag 16 juli 2004.
Om 2.00 uur is op de Heereweg een drankrijder aangehouden. De man, 33 jaar uit Castricum had een uitslag van 725 ug/l bij de blaastest. Dat is ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol van 220 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wisseltruc werkt niet
Alkmaar, vrijdag 16 juli 2004.
In de nacht van donderdag op vrijdag zijn omstreeks 1.00 uur twee mannen aangehouden op het Ritsevoort. Zij reden over de Kennemerstraatweg, richting het Ritsevoort. De auto viel op omdat hij behoorlijk slingerde. Agenten zagen dat bij een stoplicht, de bestuurder van de auto, een 20-jarige man uit Utrecht uitstapte en snel op de achterbank ging zitten. De bijrijder, een 21-jarige man uit Utrecht nam plaats achter het stuur. Beide mannen moesten blazen, de verdachte die eerst achter het stuur zat blies 520 ug/l. Bovendien was de man niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De man die later achter het stuur zat, wilde niet voldoende meewerken aan de alcoholtest. Ook hij krijgt een proces-verbaal.

Vechtpartij
Alkmaar, donderdag 15 juli 2004.
Na een vechtpartij op de Laat tussen twee groepen jongeren, zijn twee verdachten aangehouden. Een persoon, een 20-jarige man uit Wieringerwerf is door het slaan buiten bewustzijn geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. Hij heeft een hoofdwond opgelopen en had diverse andere verwondingen aan zijn gezicht. De vermoedelijke daders liepen weg in de richting van de Koorstraat. Na een zoekslag in de omgeving kon de politie twee verdachten aanhouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Heerhugowaard en een 20-jarige man uit Heemskerk. Het is nog niet duidelijk wat de toedracht was van de vechtpartij.

Verkeerscontrole
Alkmaar, donderdag 15 juli 2004.
In de avond is op de Bergerweg een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn in totaal vijf bekeuringen geschreven. Twee keer voor het niet dragen van de valhelm, twee wegens het rijden door rood licht en 1 omdat de trekhaak zich voor de kentekenplaat bevond.