Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


16 juli 2004


Ruurlo - molotov cocktail op terras


De politie heeft vannacht een inwoner uit Ruurlo van zijn bed gelicht, die ervan verdacht wordt na problemen bij een plaatselijke horecagelegenheid een molotov cocktail op het terras te hebben gegooid. Het incident deed zich even voor middernacht voor in het centrum van Ruurlo en door de beginnende brand liepen en terrastafel en stoel schade op. Een mogelijke weigering eerder die avond om in de gelegenheid te mogen is de mogelijke aanleiding. De verdachte is ingesloten en wordt verhoord.


Winterswijk - man beroofd in kantoorruimte


De politie stelt een onderzoek in naar de beroving van een 61-jarige man in een bedrijf aan de Houtladingsstraat. Het incident vond donderdagavond omstreeks 19.30 uur plaats. De man was in het kantoorgedeelte toen een onbekende man binnen kwam, hem bedreigde en dwong de kluis te openen. Nadat de man geld had gepakt ontstond een handgemeen tussen het slachtoffer en e verdachte, waarbij beide mannen licht gewond raakten. De verdachte is er vervolgens met het geld vandoor gegaan. Hij voldoet aan het volgende signalement:: ongeveer 35 à 40 jaar. lengte 1.85 m, licht getint met een groot litteken over zijn gezicht. De politie is direct een buutonderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen zich te melden.


Ulft en Aalten - rijden onder invloed


Kreeg de politie rond 19.15 uur enkele meldingen van automobilisten, dat er op de weg van Ulft naar 's Heerenberg een mogelijk dronken bestuurder reed. De betreffende auto werd onderweg aangetroffen en de bestuurder, en 46-jarige man uit Bergh bleek na de adem-analyse 0.6 promille te scoren. Hij heeft een boete gekregen. De politie stelt het op prijs, dat de diverse verkeersdeelnemers gebeld hebben, omdat hiermee de veiligheid in het verkeer gediend wordt.
Rond 00.45 uur zagen agenten op de Dinxperlosestraatweg een auto rijden, die zij besloten te controleren. Nadat ze de bestuurder hadden laten stoppen bleek de 40-jarige Aaltenaar te hebben gedronken. De ademanalyse aan het politiebureau gaf een promillage van 1.9 aan, reden om het rijbewijs van de man in te vorderen. Hij krijgt een proces-verbaal.


Neede - loodzware broodjes gestolen


Bij een bedrijf aan de Bergweg hebben dieven vannacht ruim 1000 kilo aan broodjes gestolen. Het gaat niet om puntjes of maanzaadbolletjes maar om aluminiumbroodjes met een totale waarde van ongeveer E 2500. De broodjes moeten met een vrachtwagentje zijn vervoerd en de dieven hebben een roldeur van het bedrijf weten open te krijgen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --