Persberichten Regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 16-07-2004 - .

JEUGDIGE FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch

- Donderdagmiddag zijn door de politie vier jeugdige fietsdieven aangehouden. De knapen, 13,15,16 en 17 jaar oud en allen woonachtig in 's-Hertogenbosch werden door een getuige gezien toen zij op de Vijfde Rompert een omafiets wegnamen. Op de Harendonkweg kon de politie hen in de kraag grijpen. Bij de woning van een van de verdachten werd een op 12 juli uit een achtertuin van een woning aan de Tweede Donk gestolen fiets aangetroffen. De fiets zal bij de rechtmatige eigenaar worden terugbezorgd. Het viertal is na verhoor in vrijheid gesteld.

DRONKEN MAN MAAKT AMOK

's-Hertogenbosch

- donderdagavond is aan het Rompertcentrum in 's-Hertogenbosch een 39 jarige Bosschenaar aangehouden terzake openbare dronkenschap. De man had een cafetaria bezocht waar men hem in verband met zijn dronkenschap weigerde bier te verstrekken. De man ging vervolgens door het lint en begon met terrasmeubilair te smijten. Beveiligingspersoneel wist de man te overmeesteren en over te dragen aan de politie. De man ingesloten en laat in de avond na zijn verhoor en een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.

BEDREIGING EN MISHANDELING

's-Hertogenbosch

- Donderdagavond is een 45 jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van bedreiging en vernieling. De feiten werden gepleegd in de woning van zijn 40 jarige ex-vriendin aan de Vierde Reit in 's-Hertogenbosch. Toen tussen beiden ruzie ontstond bedreigde de man haar met een stuk trapleuning en sloeg daarmee vervolgens een computer aan diggelen. De man is ingesloten.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

's-Hertogenbosch

- Donderdagmiddag vond er in het Prins Hendrikpark een openlijke geweldpleging plaats. Een 75 jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch raakte aan de praat met een haar onbekende man en vrouw, die eveneens in het park aan het wandelen waren.
Volgens deze vrouw ontstond er een woordenwisseling met twee meisjes op een brommer, omdat er in het park niet gereden mocht worden. Daarna kwamen er nog twee meisjes op een bromfiets die zich er mee begonnen te bemoeien. Er werd geschreeuwd en gescholden. Toen er daarna ook nog een jongen op een bromfiets aangereden kwam ontstond er een handgemeen tussen die jongen en de onbekende man. De onbekende man kwam daarbij ten val en werd door een van de meisjes nog geschopt en geslagen. Toen de Bossche vrouw de zaak wilde sussen kreeg ook zij een duw en kwam ten val. Bij het opstaan werd zij nog eens tegen de bollen geschopt. De 75 jarige vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. De identiteit van de beide andere personen is niet bekend geworden. Twee meisjes van 15 en 16 jaar zijn door de politie gehoord. Volgens een van deze meisjes zou de onbekende man haar bijde keel hebben gepakt, ten val hebben gebracht en hebben geslagen. Ook het andere meisje verklaarde dat zij eerst door de man was aangevallen.
De onbekende man heeft zich tot nu toe niet bij de politie gemeld.

HENNEKWEKERIJ

Den Dungen

- In een woning aan de Poeldonk in Den Dungen is donderdagmiddag een deels ontruimde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij was ingericht in een zolderkamer van de woning die gehuurd werd door een 49-jarige man. De zolderkamer had hij naar eigen zeggen weer onderverhuurd. Bij de komst van de politie bleek dat er kort tevoren was geoogst. De benodigde stroom voor de kwekerij bleek illegaal te worden verkregen. De huurder is als verdachte gehoord.

ENKELBREUK

Vught

- Een 65 jarige vrouw uit Vught liep vrijdagmorgen een enkelbreuk op. Zij fietste met haar man en kleindochter over de Bosscheweg in haar woonplaats. Haar kleindochter kwam tijdens het fietsen tegen de vrouw aan waardoor zij ten val kwam.

SNELHEIDSCONTROLES

Reek/Schaijk Donderdagmiddag zijn tijdens een verkeerscontrole op de Dorpenweg N277 in Reek drie automobilisten bekeurd omdat ze de snelheidslimiet van 80 km/u overschreden. De hoogst geconstateerde snelheid bedroeg 108 km/u.
Tijdens een soortgelijke controle op de Zeelandsedreef in Schaijk betrapte de politie twee automobilisten op te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid aldaar was 114 km/u terwijl 80 km/u is toegestaan. De politie gebruikte bij deze controles de lasergun.

AUTO GESTOLEN

Uden Donderdagavond is in Uden tussen 21.30 en 22.45 uur een witte Volkswagen bestelbus met kenteken VH-FD-12 gestolen. Het voertuig stond geparkeerd ter hoogte van de Paulusschool aan de Meerloseweg/Ereprijsstraat in Uden.

RUZIËNDE VOETGANGER AANGEHOUDEN

Oss Donderdagavond heeft de politie een 20-jarige man uit Oss aangehouden op de Raadhuislaan in zijn woonplaats. De man liep nabij de rotonde toen hij ruzie kreeg met een automobilist over het geven van voorrang. Hierop deelde hij een kopstoot en enkele rake klappen uit aan zijn medeweggebruiker. De man is donderdagavond na verhoor heengezonden.

AUTO GESTOLEN

Oss Op donderdag is tussen 18.15 en 20.00 uur op de Oostwal in Oss een personenauto gestolen. Het betreft een witte Renault type FC Kangoo met kenteken 92-BD-NV.

SNELHEIDSCONTROLE

Bernheze/Vorstenbosch - Donderdagmiddag heeft de politie tijdens een snelheidscontrole op de Nistelrodesedijk in Vorstenbosch een automobilist betrapt die ruimschoots de maximum- snelheid overschreed. De betrokkene reed 103 km/u op een plaats waar 60 km/u is toegestaan.

HUISELIJK GEWELD

Boxmeer De politie heeft vrijdagmiddag een 56-jarige man uit Boxmeer in zijn woonplaats aangehouden voor bedreiging van zijn echtgenote. De man had zijn vrouw in het verleden meerdere malen verbaal bedreigd. Sinds enige tijd gebruikte hij daarbij ook een mes. Toen de man zijn vrouw vandaag wederom op deze wijze bedreigde, deed zij aangifte. De politie kon de man hierop aanhouden in zijn woning. De man is in verzekering gesteld.

LOKAALVREDEBREUK

Boxmeer In een winkel aan de Elzenstraat in Boxmeer heeft de politie vrijdag rond het middaguur een 24-jarige man uit die plaats aangehouden vanwege lokaalvredebreuk.
De man weigerde de zaak te verlaten nadat hij daartoe meerdere keren was gevorderd. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

AUTO GESTOLEN

Cuijk Op vrijdagnacht is tussen 00.10 en 6.45 uur een bedrijfsauto met gereedschap ontvreemd op De Wieken in Beers (gem. Cuijk). Het betreft een zwart met grijze Nissan Patrol, type GR 2.8 voorzien van het kenteken VF-BB-39.

TEGEN DE LAMP BIJ VERKEERSCONTROLE

Boxmeer - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag tijdens een verkeerscontrole op de Sint Anthonisweg in Boxmeer een 33-jarige vrouw en 34-jarige man uit deze plaats aangehouden omdat zij 120 hennepplanten vervoerden. De man ontving tevens een proces verbaal omdat hij met alcohol op achter het stuur zat. Beide zijn ingesloten.