Time : 5:49:28 PM
Date : Friday, July 16, 2004
Sender Name: Kinepolis Group

12,1 miljoen Kinepolis-tickets in het eerste semester van 2004

Van januari tot en met juni dit jaar ontving Kinepolis Group 12 132 952 bezoekers in de bioscoopcomplexen.

Op vergelijkbare basis, namelijk met abstractie van de bezoekcijfers van het Italiaanse complex te Treviso (verkocht in mei '03), van de Parijse vestiging Max Linder (verkocht in februari '04), en van Kinepolis ' recentste complex te Granada, betekent dit een stijging van het bezoekersaantal t.o.v. dezelfde periode in 2003 met 9,1%. Het absolute bezoekcijfer van de eerste jaarhelft steeg met 5% in vergelijking met vorig jaar (11,6 mio).
Een zeer gunstige groei, mede dankzij het sterke filmaanbod en de bioscoopgezinde weersomstandigheden.

In de Belgische Kinepolis-complexen steeg de ticketverkoop tijdens het afgelopen semester globaal met 7,9% in vergelijking met 2003. De nationale top 3 der films werd in het voorbije halfjaar gevormd door respectievelijk "Harry Potter 3", "Troy" en "Podium". De tijdelijke sluiting van het complex Palace te Luik wegens renovatiewerken (augustus 2003 tot en met mei 2004) en de moeilijke bereikbaarheid van Metropolis ingevolge de ringwerken te Antwerpen, zetten daarentegen enige rem op de groei van Kinepolis Group in de Luikse binnenstad en in Antwerpen.
Het Franstalige bioscooppubliek liet zich bekoren door de Franse films "Les Choristes" en "Podium", wat ten goede kwam aan de complexen te Braine en Luik, die het -t.o.v. het eerste semester van 2003- relatief beter deden dan de Belgische zusters. Op niveau van digitale cinema scoorden de Belgische complexen met de digitale vertoningen van "Brother Bear", "The Day after Tomorrow", "Shrek 2", en de VTM-misdaadserie "Aspe".

Ook de Franse complexen zorgden voor een indrukwekkende stijging van de ticketverkoop: op vergelijkbare basis (exclusief Max Linder) met 15,6%, in absolute termen met 13,8%. Kinepolis Nîmes plukte met 24% groei nog steeds de vruchten van haar groeifase. De films "Les Choristes", "Harry Potter 3" en "Podium" genereerden de meeste tickets.
Kinepolis Schaffhausen (Zwitserland) verwezenlijkte een procentuele bezoekerstoename van 6,1%.

Spanje behield grosso modo het semestrieel bezoekcijfer van vorig jaar (+ 0,6%). Het Madrileense complex ondervond enige weerslag van de sterk concurrentiële markt, maar behield niettemin -met ruim 1,4 miljoen bezoekers in het eerste semester- haar eerste positie binnen de groep en op de Spaanse markt. Kinepolis Valencia noteerde een groei van 7,8%. Eind juni l.l. opende het Kinepolis Granada (15 zalen) haar deuren. "The Passion of the Christ", "Troy" en "The Day after Tomorrow" vormden de Spaanse top 3.

In Polen registreerde het veelbelovende Kinepolis Poznan een groei van 24,6% t.o.v. vorig jaar. In 6 maanden tijd verwezenlijkte het complex reeds 63% van het bezoekcijfer van 2003. Naast het filmaanbod en de weersomstandigheden, begunstigde ook de aanzwengeling van de Poolse economie de boxoffice. Absolute filmtopper was "The Passion of the Christ", gevolgd door "Lord of the Rings" en de Poolse kaskraker "Nigdy w Zyciu" (Nooit van mijn Leven).

Bijlage:Tabel Admissions Kinepolis Group S1 2004
(ook op www.pressreleases.be)

Contact:
Myriam Dassonville, Corporate Communication Manager Tel: +32 2 474 26 91 - E-mail: mdassonville@kinepolis.com

URL: http://www.kinepolis.com Picture: (None)