2e persbericht van vrijdag 16 juli 2004

Eindhoven 16-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie lost twintig zaken op

Met de aanhouding van zeven Eindhovenaren heeft de politie van Woensel-Noord twintig inbraken en diefstallen opgelost. Op 2 juli werd de eerste verdachte, een 18-jarige man, aangehouden. Hij was gezien bij een inbraak. Hij bekende 16 zaken waaronder diefstallen uit een woning, van bouwterreinen, uit tuinen en garages. Al snel volgden andere verdachten. Zij zijn 17, 18, 21, 23, 24 en 49 jaar oud. De laatste zou gestolen goederen hebben geheeld. De anderen waren betrokken bij de diefstallen. De diefstallen werden gepleegd in de periode van 1 juni tot 2 juli en de buit bestond vooral uit elektrisch gereedschap, fietsen, tuinsets, sieraden en geld. Van de buit is praktisch niet meer teruggevonden. De goederen werden verkocht en het geld ging op aan drugs en andere genotmiddelen. De 18-jarige man, die als eerste is aangehouden, zit nog vast.

Eindhoven: Overval op tankstation

Vrijdagmorgen rond 11.40 uur is een overval gepleegd op een tankstation aan de John F. Kennedylaan. Een man met een bivakmuts op bedreigde de medewerker van het tankstation met een vuistvuurwapen. Hij deed daarna een greep in de kassa en verdween met een onbekend geldbedrag. De dader liep door de bosjes weg in de richting van de Mercuriuslaan.

Eindhoven: Auto in beslaggenomen

Vrijdagmiddag rond 15.00 uur is de auto van een 20-jarige Rotterdamse automobilist in beslaggenomen. De man reed met hoge snelheid over de Kronehoefstraat, de Boschdijk en de Wattstraat. Bij de 1e Franklinstraat kon de auto worden gestopt. De man was niet in het bezit van een rijbewijs, de auto was niet verzekerd, een band was versleten en de man was door rood gereden. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

De Beerzen: Fietsen en crossmotor gestolen

Vanuit de berging achter een woning aan de Steenfortseweg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag drie kinderfietsen, een dames- en een herenfiets en een crossmotor gestolen. De fietsen waren afgesloten.