3 e persbericht van vrijdag 16 juli 2004

Eindhoven 16-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten aangehouden na aantreffen gestolen auto

De politie trof vrijdagochtend op het Rauwveld een auto aan die op 15 juli vanaf het Latpad in Eindhoven was weggenomen. Plotseling zag de politie dat een man en een vrouw in het betreffende voertuig wilden stappen. Bij het zien van de politie probeerden zij weg te komen. De 29-jarige vrouw uit Eindhoven werd rond 11.10 uur op het Rauwveld onder hevig verzet aangehouden. Even later werd op de Mortierlaan de man, een 34-jarige Eindhovenaar, aangehouden. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Fietsendief op heterdaad betrapt

Op het Lichtplein is vrijdagavond rond 20.15 uur een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd op heterdaad door de politie betrapt toen hij een slot van een fiets openbrak. De fiets is inmiddels terug bij de eigenaar die toevallig net aan kwam lopen. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten van wegnemen auto-embleem aangehouden

Een getuige meldde vrijdag dat op de Kaartmakersring een embleem van een auto werd weggenomen. De politie ging naar de betreffende straat en onderzocht de omgeving. In een brandgang in de buurt van de Kaartmakersring werden vervolgens drie Eindhovense jongens van 14 jaar aangetroffen. Het drietal is door de politie rond 15.00 uur aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bij één van de verdachten werd een auto-embleem aangetroffen. Na verhoor zijn de verdachte jongens naar huis gestuurd. Bekeken wordt of Bureau HALT de zaak verder kan behandelen.

Helmond: Verdachte van wegnemen flatscreen aangehouden

Na een onderzoek heeft de politie vrijdag rond 13.30 uur op de Advocaat Botsstraat een 29-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een flatscreen uit een pand aan de Wesselmanlaan op vrijdag 7 juli. Dit gebeurde tijdens openingstijden. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Gereedschap gestolen

Uit een garage van een bedrijf aan de Luikerweg zijn donderdag tussen
1.00 en 18.00 uur een compressor, een boormachine, een schroefmachine, een schaafmachine, een boorhamer, een schuurmachine en een slijptol gestolen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.