Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 16 juli 2004

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN OUDE NOORDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield donderdag van half drie 's middags tot negen uur 's avonds in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Oude Noorden een actie preventief fouilleren. Op straat werden 119 personen en in één horecagelegenheid negentien personen gefouilleerd, terwijl 73 auto's werden gecontroleerd.
Op grond van de Wet Wapens en Munitie werden twee personen aangehouden. Eén steek- en twee slagwapens werden in beslag genomen.


* VUURSPUWER LOOPT BRANDWONDEN AAN ZIJN GEZICHT

ROTTERDAM - Donderdagavond om kwart over negen liep een 63-jarige Rotterdammer brandwonden aan zijn gezicht op, toen het misging met zijn overigens professionele vuurspuwersact. De Rotterdammer liep tijdens een openingsfeest van een galerie in de Witte de Withstraat daar toevallig langs en vond het een goed idee om zijn vuurspuwerskunsten te vertonen.
Het slachtoffer werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond voor behandeling overgebracht naar het Brandwondencentrum van het MCRZ-Zuiderziekenhuis.


* ROTTERDAMMER STEEKT NIEUWE VRIEND VAN EX EN SLUIT HAAR OP IN

WONING
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen rond half twee liep een 42-jarige Rotterdammer een aantal messteken in de rug en arm op, toen hij werd belaagd door de 31-jarige ex-vriend van een 33-jarige vrouw bij wie hij in haar woning in de Frederikstraat verbleef. De 31-jarige man was daar via een klauterpartij langs de regenpijp op het balkon verschenen en kwam de woning binnen. Daarbij stak hij de nieuwe vriend van zijn ex met een mes en nam de 33-jarige vrouw onder bedreiging mee uit de woning en sloot haar op in zijn woning in de Vletstraat. Vervolgens verliet hij deze woning. De 33-jarige vrouw zag uiteindelijk kans uit de woning te komen en alarmeerde de politie. Ook het neergestoken slachtoffer zag kans, ondanks zijn verwondingen, de politie te alarmeren. Personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond bracht hem naar het Erasmus Medisch Centrum.
Rond drie uur 's nachts meldde zich de 31-jarige dader bij het hoofdbureau van politie aan het Doelwater. De man werd aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Politiemensen en medewerkers van een gemeentelijk interventieteam bezochten donderdagavond de 54-jarige bewoner van een woning in de 1e Middellandstraat. Tijdens het bezoek werd een penetrante lucht geroken, die uit een afgesloten kamer kwam. Nadat de bewoner de kamer had geopend bleek deze te zijn ingericht als hennepkwekerij.
De oogst (zo'n veertig kilo aan henneptoppen) en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen, terwijl tegen de bewoner op grond van de Opiumwet proces-verbaal werd opgemaakt.


* POLITIEHOND SPIKE SPEURT TWEE JEUGDIGE AUTODIEVEN OP

ROTTERDAM - Vrijdagmorgen om half twee speurde politiehond Spike in een tuin van een woning aan het Stavangererf twee zeventienjarige Rotterdamse knapen op, die zich daar hadden verschanst. Even tevoren hadden surveillerende politiemensen van het district Oost op de 's-Gravenweg de bestuurder van een kampeerauto een stopteken gegeven, dat werd genegeerd. Vervolgens werd een achtervolging ingezet, die eindigde op de Evenaar, waarbij drie mannen uit de auto renden en vluchtten. Twee van hen konden door Spike worden achterhaald, terwijl de derde wist te ontkomen. De jeugdige Rotterdammers werden voor nader onderzoek ingesloten. De kampeerauto, waarin men reed, bleek van diefstal afkomstig en was donderdagavond weggenomen vanaf een parkeerterrein aan de Hofdijk.