Gemeente Barneveld


Ministerie OCW honoreert bezwaarschrift gemeente rondom vestiging Lodestein niet

Het Van Lodesteincollege, een school voor voortgezet onderwijs op reformatorische grondslag in Amersfoort, wil een nevenvestiging oprichten in de gemeente Barneveld. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) heeft in een beschikking goedkeuring gegeven aan dit verzoek.

Het college van de gemeente Barneveld heeft op basis van deze beschikking bij de minister een bezwaarschrift ingediend. In het bezwaarschrift heeft het college de financiële gevolgen van een nevenvestiging van de betreffende school genoemd en daarbij aangehaald dat zij in haar meerjarenbegroting geen financiële ruimte heeft om de vestiging van de school te bekostigen.

Inmiddels heeft het college een reactie ontvangen van het ministerie van OCW op het ingediende bezwaarschrift. De minister heeft het advies van de Commissie voor de bezwaarschriften van het Ministerie van OCW overgenomen en het bezwaarschrift van het college ongegrond verklaard. De reden die de minister geeft, is dat het financiële argument in deze procedure van planning en spreiding van scholen geen rol speelt.

Het college gaat zich na het zomerreces beraden over het vervolg.

Barneveld, 16 juli 2004

Communicatie