Universiteit van Tilburg

Elly Beelen interim- manager bij UvT bibliotheek

Met ingang van 1 september 2004 is Elly Beelen-van Horrik interim-manager facultaire dienstverlening bij de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg. Zij is tevens adviseur van de bibliotheekleiding.

De Tilburgse universiteitsbibliotheek bevindt zich in een veranderingsproces; de organisatie wordt opnieuw ingericht. De facultaire dienstverlening komt onder leiding van een interim-manager die het nieuwe team zal vormgeven, de samenwerking met de faculteiten dient te versterken en de zich voortdurend vernieuwende diensten van de bibliotheek meer zichtbaar moet maken voor de gebruikers. In het komende jaar zal Elly Beelen deze taken op zich nemen en tevens als adviseur de bibliotheekdirectie ondersteunen bij de verdere implementatie van de organisatieverandering.

Elly Beelen is momenteel directeur van de Faculteit der Wijsbegeerte. Zoals bekend zullen de bureaus van de faculteiten Wijsbegeerte en Letteren en de Theologische Faculteit Tilburg in 2005 worden samengevoegd. Lex Oostrom, directeur van de TFT en onlangs benoemd tot directeur van het toekomstige Interfacultair Bureau Geesteswetenschappen, zal vanuit zijn nieuwe rol vanaf 1 september als opvolger van Elly Beelen ook de directievoering van FWW op zich nemen, ondersteund door Olga Zweekhorst, directeur van de Faculteit der Letteren.

Beelen (1949) was werkzaam in diverse managementfuncties, ondermeer bij Novib en het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking. Bij het Ministerie werkte ze tot 2002 als senior beleidsmedewerker en hoofd financieel beheer, waarna zij directeur van de Faculteit der Wijsbegeerte werd. Onlangs rondde zij bij Tias Business School de master Management en Organisatie af.

Noot voor de pers:
Elly Beelen is bereikbaar via tel: 013 466 2140 of e-mail: p.w.m.beelen@uvt.nl. Persberichten van de UvT staan ook op internet: www.uvt.nl/persberichten.
Laatst gewijzigd: vrijdag 16 juli 2004