Aids en liefhebben zonder condoom

KRABBENDIJKE, 20040717 -- Nadat aids voor het eerst ontdekt werd bij een groep Amerikaanse homoseksuelen zijn sindsdien meer dan 20 miljoen mensen overleden aan de gevolgen van deze afschuwelijke ziekte. Nog eens 5 miljoen mensen raakte vorig jaar besmet met het HIV virus wat aids kan veroorzaken. En het leven van 40.000.000 mensen worden bedreigd doordat zij geïnfecteerd zijn met het HIV virus of aids hebben.


De wereldgezondheidsraad, de Nederlandse overheid en tal van wetenschappelijke organisaties adviseren het gebruik van condooms wanneer je regelmatig met verschillende partners seks bedrijft.

Het Vaticaan is ondanks seculiere wetenschappelijke studies tegen het gebruik van condooms om diverse redenen. Eén van de redenen is dat volgens kardinaal Alfonso Lopez Trujillo, hoofd van de pauselijke raad voor het gezin het aids-virus 450 x kleiner is dan een zaadcel waardoor het aids-virus door een condoom heen kan dringen en dus geen 100% bescherming kan bieden tegen aids. Volgens Aartsbisschop Raphael Ndingi Nzeki van Nairobi (Kenia) bevordert het condoomgebruik de verspreiding van aids juist omdat condooms 'vrije' seks mogelijk maakt.

Een andere reden waarom het Vaticaan mijn inziens tegen het gebruik van het condoom is, is dat zij elke vorm van geboortebeperking en dus ook voorbehoedsmiddelen afwijst. Immers volgens de (oud)-Christelijke kerken stond seksualiteit slechts ten dienste van de voortplanting, seksualiteit alleen voor het plezier was/is dus een kwalijke zaak!

De Islam heeft altijd een andere visie gehad op seksualiteit. Het bedrijven van seksualiteit met je eigen partner wordt gezien als een gezegende daad mits beiden partners hiervan plezier beleven. Zo heeft de profeet Moehammed (vrede zij met hem) adviezen gegeven aan mannen en vrouwen over seksualiteit en mannen en vrouwen bevolen om rekening te houden met elkaars seksuele behoeftes.

Ook op het gebied van geboortebeperking heeft de Islam een andere visie. Men praktiseerde in de tijd van de profeet Coïtus Interruptus (voordat een man klaarkomt, trekt hij zich terug uit de vrouw), de profeet Moehammed (vrede zij met hem) wist dat metgezellen dit deden, maar hij verbood het niet. (overgeleverd door Bukhari en Muslim)

Ondanks het feit dat de profeet het niet verbood, was hij geen voorstander van geboortebeperking. Het krijgen van kinderen is een gunst van God die niet aan iedereen gegeven wordt en waar het afwijzen van deze gunsten, geen zegen en geluk met zich meebrengt.

Het Hindoeïsme, Jodendom, Christendom en de Islam zijn allen een groot voorstander van huwelijkse trouw en wijzen seks voor het huwelijk af. Het hebben van seks buiten het huwelijk wordt ten sterkste afgeraden en wordt als een grote zonde gezien.

Huwelijkse ontrouw of voorhuwelijkse seks kan niet alleen funest en dodelijk zijn voor je lichamelijke gezondheid, getuige de vele miljoenen doden door aids of permanente onvruchtbaarheid veroorzaakt door Seksueel overdraagbare Aandoeningen (SOA). Maar het hebben van voorhuwelijkse of buitenhuwelijkse seks kan ook funest zijn voor je vermogen om spiritueel te groeien en de aanwezigheid van het Goede te ervaren en door je heen te laten stromen.

Echter wanneer mensen zich laten leiden door hun lusten en verlangens en zich overgeven aan buitenhuwelijkse seks, laat men dit tenminste dan op een 'veilige' manier doen. Want wanneer men seks heeft met iemand anders zonder condoom en vervolgens met je geliefde, dan breng je het leven van jezelf en van een ander onschuldig mens en ook de moeder of vader van je (toekomstige) kinderen, moedwillig in levensgevaar.

En besteedt uw bezit voor de zaak van God en stort u niet met uw eigen handen in het verderf doch doet goed: voorzeker, God heeft hen lief, die goed doen. (Koran 2.195)

O, gij die gelooft, gebruikt elkanders eigendom niet met leugen en bedrog maar handelt bij onderlinge overeenkomst. En pleeg geen zelfmoord. Voorzeker, God is u Genadevol. (Koran 4.29)


-----------

Kijktip:

Spraakmakende Zaken gepresenteerd door Paul Rosenmöller en als hoofdgast Abdullah Haselhoef op TV.

Nederland 1 - dinsdag 20 juli 21.44 uur en de Herhaling op Nederland 1 - woensdag 21 juli 9.55 uur

Abdullah Haselhoef maakte als imam grote indruk tijdens de herdenkingsdienst in de Domkerk naar aanleiding van de ramp op 11 september: Met open armen ontvingen de media hem als islamdeskundige en zijn ster rees. Zijn uitspraken over homoseksualiteit en zijn ontmaskering als 'nep-imam' werden hem noodlottig. Wat er precies gebeurd is, zijn twijfels en fouten, daarover praat Paul Rosenmöller met hem. Aansluitend is er een discussie over de rol van de islam in het emancipatieproces met panelleden Maria Henneman, hoofdredacteur actualiteitenrubriek Netwerk, rechtsfilosoof Paul Cliteur en Hans Visser, dominee van de Pauluskerk in Rotterdam.


-----------

Waarom deze nieuwsbrief?

Deze nieuwsbrief is een bescheiden poging om een informatieve bijdrage te leveren aan de eenzijdige beeldvorming wat andersgelovigen, levensbeschouwelijke en moslims over elkaar hebben. Onder de 5.000 ontvangers van deze nieuwsbrief zijn veel politici, journalisten, geestelijken, beleidsmakers en jongeren. Hierbij is opgemerkt dat het aantal moslim ontvangers van de nieuwsbrief gelijk zijn aan dat van andersgelovigen. Mocht u ook het belang zien om regelmatig informatie en reacties te krijgen over de achtergronden van religieuze, politieke en actuele gebeurtenissen; stuur dan deze nieuwsbrief vooral door aan uw relaties. En vraag hen om zich aan te melden voor deze nieuwsbrief . Mijn dank hiervoor.