Gemeente Breukelen



Algemeen

Collectes

Tot en met 4 septembercollecteert VSO.

Mededelingen Plassenschap Loosdrecht e.o.

Ontheffingen

Het dagelijks bestuur van het Plassenschap Loosdrecht e.o. heeft op 16 juni 2004 besloten de volgende ontheffingen te verlenen
Logo Plassenschap Loosdrecht e.o.


1. incidentele snelvaarontheffing voor het begeleiden van zeilwedstrijden georganiseerd door het ministerie van Verkeer en
Waterstaat op 10 of op 16 september 2004


2. incidentele Kievitsbuurtontheffing voor het met ingeschakelde motor kunnen varen ter begeleiding van zwemwedstrijden in het verlengde van zwembad Meent in de Zuidelijke Kievitsbuurt op 26 en 27 juni 2004.
Op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag van verzending van de bovenstaande ontheffingen hiertegen een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het dagelijks bestuur van het Plassenschap Loosdrecht e.o.

Kanaalweg 95b 3533 HH Utrecht.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met secretariaat, tel. 030-2974001.

---

Plassenschap maakt leges kostendekkend

Het Plassenschap Loosdrecht kent, zoals momenteel vrijwel alle overheden, ook aanzienlijke financiële problemen. Investeringen worden daarom noodzakelijkerwijs uitgesteld en waar mogelijk wordt het onderhoudsniveau van de voorzieningen verlaagd, zonder dat dit ten koste mag gaan van de gebruikswaarde daarvan.

Ook wordt bezien op welke wijze het schap meer eigen inkomsten kan verwerven. De mogelijkheden daartoe zijn echter beperkt omdat het schap weinig goed exploiteerbare voorzieningen heeft.

Een niet onaanzienlijke kostenpost voor het Plassenschap wordt gevormd door het verlenen van ontheffingen voor diverse activiteiten op en rond de plassen. De kosten die gemaakt worden voor de verschillende ontheffingen lopen sterk uiteen en zijn in een aantal gevallen bij lange na niet kostendekkend. Omdat er geen redenen zijn waarom het schap geld zou moeten toeleggen op het verlenen van ontheffingen, heeft de Plassenraad van het Plassenschap Loosdrecht e.o. op 16 juni 2004 besloten de legestarieven van het Plassenschap met onmiddellijke ingang kostendekkend te maken.

Dat betekent dat de tarieven voor een aantal ontheffingen zeer aanzienlijk omhoog gaan.

Dit betreft:

Woonschipontheffing: van 48,80 naar 195,00

Pleziervaartuigontheffing: van 33,00 naar 259,00

Ontheffing voor beschoeiing- en steigerwerken e.d.: van 33,00 naar 170,00

---

Ligplaatsenbeleid

Het dagelijks bestuur van het Plassenschap Loosdrecht e.o. heeft op 16 juni 2004 besloten het ligplaatsenbeleid voor pleziervaartuigen opnieuw vast te stellen. Met dit besluit is het in de loop der jaren vastgelegde beleid in een notitie samengevat. De regels voor het ligplaats innemen met pleziervaartuigen hebben als doel het permanent afmeren van pleziervaartuigen te beperken tot de daarvoor bestemde jachthavens en woongebieden. Op deze wijze krijgen plasoevers, rietkragen en natuurgebieden de kans zich te ontwikkelen en blijven voor de recreant aantrekkelijk. Ontheffingen zijn bedoeld voor het behoud van de ligplaatsen die reeds voor het tot stand komen van het ligplaatsenbeleid (1976) in gebruik waren. Twee wijzigingen ten opzichte van het oude ontheffingenbeleid betreffen:


- de mogelijkheid om zonder ontheffing ten hoogste 2 pleziervaartuigen van maximaal 12 meter lengte onbemand af te meren binnen 15 meter van een legaal huis, woonschip of kampeermiddel wordt beperkt tot hetzelfde perceel en


- ontheffing wordt in het gehele gebied slechts verleend voor pleziervaartuigen van maximaal 12 meter lengte.

De regels voor het ligplaats innemen met pleziervaartuigen in het Loosdrechts Plassengebied kunt u opvragen bij ons secretariaat, telefoon 030-2974001.

Voor nadere informatie:

Plassenschap Loosdrecht e.o.

Kanaalweg 95b

3533 HH Utrecht

tel. 030-2974001

fax 030-2063193

e-mail: secretariaat@plassenschaploosdrecht.nl

(de mededelingen zijn gepubliceerd in de VAR van 8 juli 2004)
Milieudienst

Er zijn geen mededelingen.

Welstandscommissie

De welstandscommissie van de provincie Utrecht adviseert gemeenten, waaronder Breukelen, over ruimtelijke kwaliteit. Alle aanvragen voor een bouwvergunning gaan in principe voor advies naar de Welstandscommissie. Vaak is bespreking in de commissie niet nodig en geeft de rayonarchitect een positief advies af. De Welstandscommissie bespreekt aanvragen die mogelijk leiden tot een negatief advies of wat gecompliceerd zijn.

De Welstandscommissie voor Breukelen vergadert op de oneven weken op donderdagochtend van 09.00 12.30 uur in het gemeentehuis van De Ronde Venen, Croonstadtlaan 111, Mijdrecht.

De vergaderingen van de Welstandscommissie zijn openbaar. Belangstellenden kunnen vanaf woensdagochtend contact opnemen met de afdeling VROM, telefoon (0346) 26 09 22, om te horen welk plan op welk tijdstip behandeld wordt. Mocht de commissie het wenselijk vinden dat de aanvrager of diens architect of aannemer aanwezig is om het plan toe te lichten, dan ontvangt deze tijdig een uitnodiging voor de zitting.

De maandag voorafgaand aan de vergadering van de welstandscommissie bespreekt de rayonarchitect de bij de gemeente ingediende bouwplannen met een medewerker van de afdeling VROM. Dat (voor)overleg vindt tussen 13.30 en 16.00 uur plaats op de sector Grondgebied, Dannestraat
3 in Breukelen en is openbaar.

Nieuwe werkwijze raad en commissies

De commissies bepalen vanaf nu de inhoud van de raadsvergadering. Dat heeft nogal wat gevolgen voor de bekendmaking van de raadsagenda. Tot nu toe publiceerden we zowel de raads- als commissieagenda´s tegelijkertijd op onze pagina in de VAR. Maar voortaan treft u eerst de aankondiging van de commissievergaderingen aan. Zij bepalen of onderwerpen toe zijn aan behandeling in de raad. Vaak gebeurt dat aan de hand van een voorstel van het college. Pas als de commissie groen licht heeft gegeven, komt een thema terug op de eerstvolgende raadsvergadering.

De agenda van de raad is pas anderhalve week vóór de vergaderdatum zelf bekend. De bespreekpunten kunt u lezen in de VAR van de donderdag voorafgaande aan de raadsvergadering.

De volledige agenda van zowel commissies als raad vindt u zodra deze bekend zijn terug op onze website. Uiteraard liggen agenda´s en stukken ook ter inzage voor u klaar op het gemeentehuis Boom en Bosch.

Wellicht ten overvloede: alle vergaderingen zijn openbaar en de data en aanvangstijden publiceren wij in de VAR.

Openbare bijeenkomsten

Gemeentelijke Monumentencommissie
De Monumentencommissie vergaderde maandag 28 juni 2004. Als het verslag is vastgesteld, kunt u die hier downloaden.
Het verslag van 19 april is vastgesteld en is inmiddels via de site beschikbaar om te downloaden.

Verslagen monumentencommissie

Verslag 22 maart 2004

Verslag 16 februari 2004

Verslag 19 april 2004


Herinrichting recreatiestrook "Noord"

De kwaliteit van het oppervlaktewater in de wijk Breukelen-Noord laat na hevige regenval te wensen over. Dat vraagt maatregelen om de opvang en afvoer van regenwater te verbeteren. Samen met de Dienst Waterbeheer en Riolering van het waterschap werkt de gemeente aan verbeterplannen en daar speelt de recreatiestrook "Noord" een rol bij. Herinrichting van de recreatiestrook moet het mogelijk maken de huidige functies zo veel mogelijk te combineren met de nieuwe taak van waterberging. Op 14 juni 2004 vond een informatieavond plaats voor inwoners van de wijk en was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Afgesproken is dat er in september een nieuwe informatieavond volgt en de gemeente dan een voorstel presenteert voor de herinrichting van de strook.

Te downloaden document(en)

Verslag informatieavond 14 juni 2004


---