Politie Drenthe

Zaterdag

HOOGEVEEN 17-07-2004

Politie maakt proces-verbaal op tegen doorrijder WEERDINGE - Een 46 jr. man uit Nieuw Weerdinge wordt binnenkort verhoord door de politie omdat hij wordt verdacht van het doorrijden na een aanrijding. Vrijdagavond botste op de Holtstraat in Weerdinge een auto op een stapel stenen. De eigenaar van de stenen hoorde een klap en zag nog net een zwaar beschadigde auto wegrijden. De gewaarschuwde politie trof de auto aan in de omgeving. De bestuurder was gevlogen. De via het kenteken bekend geworden eigenaar werd niet thuis aangetroffen. De auto is overgebracht naar het politiebureau.

Met fiets tegen geopend autoportier
HOOGEVEEN Een 24 jr. vrouw uit Hoogeveen is vrijdagmiddag met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis nadat ze op de Tamboerlaan tegen een geopend autoportier was gebotst. De 69 jr. bestuurder van de auto wilde uitstappen op het moment dat de fietster naast hem reed. De man had de vrouw niet gezien.

Aangehouden voor beledigen politie
HOOGEVEEN Op de Grote Kerkstraat in Hoogeveen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen van 20 en 32 jr. uit die plaats aan. De mannen maakten deel uit van een groepje vervelende lieden die zorgde voor onrust in het centrum. Toen de mannen agenten uitscholden voor vieze lul en fuck cop werden ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daarmee keerde ook de rust terug. Na verhoor zijn beide verdachten met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Motorrijder naar ziekenhuis
DWINGELOO Op de Spieregerweg in Dwingeloo raakte vrijdagavond een 34 jr. motorrijder uit Hoogeveen licht gewond bij een aanrijding met een auto. De motorrijder wilde linksaf slaan en had richting aangegeven. Een achteropkomende auto, bestuurd door een 21 jr. jongeman uit Ruinen, had dit te laat in de gaten en raakte de motor van achteren.

Politie controleert op rijden onder invloed
MEPPEL - Op de Jan Tooroplaan in Meppel hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 35 jr. scooterbestuurder uit Meppel aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,65 promille.

HOOGEVEEN Op de A-37 bij Hoogeveen liep in de nacht van vrijdag op zaterdag een 28 jr. automobilist uit Zwolle bij een verkeerscontrole tegen de lamp. De man had namelijk gedronken. Bij hem werd een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 0,85 promille.

Achter het stuur zonder rijbewijs maar wel met drank op HOLLANDSCHEVELD Op de Marten Kuilerweg in Hollandscheveld vloog vrijdagavond een 20 jr. jongeman uit Hoogeveen met een auto uit de bocht. Hij nam de bocht met een te hoge snelheid en belandde in de sloot. De man en zijn drie passagiers bleven ongedeerd. De gewaarschuwde politie stelde vast dat hij had gedronken en bovendien niet in het bezit is van een rijbewijs. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek uit de ademanalyse een alcoholgehalte van ongeveer 1,1 promille.

Politie houdt twee mannen aan op verdenking van inbraak en diefstal BARGER COMPASCUUM Door het speurwerk van een inwoner van Barger Compascuum en een goed signalement dat hij aan de politie gaf zijn vrijdagmorgen twee mannen van 18 en 23 jr. uit Beilen en Gieten aangehouden. Eén van de mannen reed op een bromfiets die eerder die dag uit de garage van de man uit Barger Compascuum was gestolen. Dit was aan de Pastoor Vroomstraat. Nadat de diefstal was ontdekt ging de man met zijn auto op zoek in de omgeving en trof de beide verdachten aan. Ze reden op twee bromfietsen. De man dwong ze te stoppen. Ze lieten de gestolen bromfiets achter en vluchtten op de andere bromfiets. Door het goede signalement dat de man gaf kon de politie ze echter alsnog opsporen en aanhouden. Bij hun aanhouding hadden ze meer spullen bij zich. Deze bleken afkomstig te zijn van een inbraak in de nacht van vrijdag op zaterdag in een schuur bij een woning aan het Kanaal B ZZ in Emmer Compascuum. De beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Vrouw gooit ramen in
EMMEN Een 42 jr. vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag zonder enige aanleiding aan de Balingerbrink in Emmen twee ruiten van een winkel vernield. De vrouw meldde zelf de vernieling. Ze had gedronken. Zaterdagmorgen is ze na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar van de winkel zit met een schade van 1200,-.

Jongeren aangehouden op verdenking van mishandeling

ASSEN Op de Rolderstraat in Assen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag op aanwijzingen van getuigen twee mannen van 17 en 19 jr. uit Assen aan. De mannen worden verdacht van het mishandelen van een 31 jr. plaatsgenoot. Dit gebeurde op de Rolderstraat. Volgens het slachtoffer en enkele getuigen vielen de beide verdachten zonder enige aanleiding omstanders lastig en probeerden een vechtpartij uit te lokken. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer moest zich bij de huisartsenpost aan een hoofdwond laten behandelen.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur.
Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.
info@politie-drenthe.nl