Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


17 juli 2004


Oldebroek - horecatoezicht


Tijdens het horecatoezicht bekeurden agenten rond 02.45 een 20-jarige jongeman uit die plaats voor het drinken van bier op straat. De jongeman wilde de politie te lijf gaan, maar werd o.a door zijn vrienden tegen gehouden. Terwijl de politie deze situatie afhandelde ontstond er verderop een vechtpartij tussen een dertigtal jongeren. De politie heeft samen met horecapersoneel de vechtenden weten te scheiden, maar kon niet voorkomen dat hier en daar rake klappen werden uitgedeeld. Er zijn geen aanhoudingen verricht.


Drie kwartier later werd in dezelfde plaats op de Zuiderzeestraatweg een 23-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. Zij trok door haar extreme rijgedrag de aandacht van agenten. De vrouw kwam aanrijden, stopte met piepende banden en draaide vervolgens 180 graden met haar auto om vervolgens onnodig te gassen (gas geven waardoor de motor onnodig veel toeren maakt). Bij aanspreken bleek de vrouw gedronken te hebben en aan het politiebureau blies zij 1.4 promille reden om haar rijbewijs in te vorderen. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.


Harderwijk /Ermelo - alcoholcontrole


De politie heeft gisterenavond in Harderwijk een grote alcoholcontrole gehouden. Op diverse doorgaande wegen liet de politie een kleine 150 mensen blazen. Twee bestuursters hadden te veel gedronken. Een 44-jarige vrouw uit Putten kreeg een boete en een rijverbod, zij blies 1.0 promille. Een 45-jarige vrouw uit Zeewolde blies 1.6 promille en har rijbewijs is ingevor-derd en zij krijgt en proces-verbaal.
In Ermelo werd rond middernacht een 61 jarige automobilist uit plaats op de Arendlaan gecontroleerd. Ook hij had gedronken en voor de 1.0 promille kreeg hij een boete en een rijverbod.


Einde berichten



---- --