Eenland zuid, 12.30 uur

Utrecht 17-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Straatroof mobiele telefoon

AMERSFOORT Een 28-jarige man uit Amsterdam is vrijdag om 14.00 uur beroofd van zijn mobiele telefoon. De man liep op het Stationsplein in de richting van de wijk Kruiskamp en was aan het bellen met zijn mobiele telefoon in zijn rechterhand. Achter hem hoorde hij een scooter aan komen en vervolgens voelde hij een ruk aan zijn hand. De personen op de scooter hadden zijn mobiel uit zijn hand gerukt. Het slachtoffer heeft alleen de bijrijder kunnen zien. Getuigen van het voorval worden verzocht contact op te nemen met de politie, district Eemland zuid, 0900 8844.

Wel/niet achter het stuur

AMERSFOORT Een 33-jarige man uit Amersfoort heeft vrijdag bekend toch de bestuurder te zijn geweest van een aanrijding, nadat hij aanvankelijk ontkende iets met de aanrijding op de Noordewierweg te maken te hebben. Rond 19.40 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een aanrijding met alleen materiele schade. Toen de politie ter plaatse kwam stond er een man bij de auto die betrokken was bij de aanrijding, maar die man verklaarde niet de bestuurder te zijn. Hij gaf een valse naam op en kon geen rijbewijs laten zien. Omdat de politie twijfelde aan de identiteit van de man is nader onderzoek gedaan.De bestuurder is bekeurd voor het opgeven van een valse naam en het niet tonen van zijn rijbewijs.

Dronken achter het stuur

AMERSFOORT Een 22-jarige man uit Woudenberg is vrijdagnacht omstreeks 02.00 uur op de Molenstraat bekeurd voor het rijden onder invloed. De man viel op door zijn rijgedrag en werd door de politie staandegehouden. Op het bureau blies de man 655 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen. Ook kan de man een bekeuring tegemoet zien.

Op de Hogeweg hield de politie zaterdag om 02.20 uur een 27-jarige vrouw uit Valance (Spanje) aan nadat ze met teveel alcohol achter het stuur van een auto zat. Een blaastest op het bureau gaf 365 ug/l aan. De vrouw heeft de boete van 400 euro meteen betaald.

Aanrijding met letsel

AMERSFOORT Een 24-jarige vrouw uit Amersfoort en een 59-jarige man uit dezelfde plaats zijn vrijdagochtend rond 07.00 uur gewond geraakt nadat zij met hun autos op elkaar geklapt waren. De man reed over de Nijverheidsweg-Noord gaand in de richting van de Industrieweg. Bij de kruising zag hij de auto van de vrouw over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Beide voertuigen raakten total loss. Beide bestuurders bleven door de werking van airbags ongedeerd.