Rijn & Venen, 12.30 uur

Utrecht 17-07-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Politie zoekt man die getuige was van mishandeling

MAARSSEN - De politie is op zoek naar een man die getuige is geweest van een mishandeling waarbij twee vrouwen waren betrokken. Het incident vond plaats op zaterdag 10 juli 2004 omstreeks 15.45 uur op de Safariweg in de omgeving van het N.S.-station. Door de mishandeling liep een 22-jarige vrouw uit Maarssen letsel op aan haar gezicht en moest zich hiervoor laten behandelen in het ziekenhuis.

Volgens de 22-jarige vrouw, die inmiddels aangifte heeft gedaan, zou de getuige een blanke man moeten zijn in de leeftijd van ongeveer 40 jaar. De man was vrij lang, had een mager postuur en blond/grijs haar. De getuige wordt vriendelijk verzocht kontakt op te nemen met de politie, bureau Maarssen, telefoon 0900 8844. Mogelijk dat ook andere personen getuigen zijn geweest van het incident. Ook zij worden gevraagd te reageren en kontakt op te nemen op eerder genoemd telefoonnummer.

Over het incident is reeds op 11 juli 2004 een nieuwsbericht gepubliceerd op de website van de politie te vinden op www.politie.nl/Utrecht en dan klikken op nieuwsarchief district Rijn&Venen. In dit bericht werd gemeld dat in verband met deze mishandeling een 40-jarige vrouw, eveneens uit Maarssen, als verdachte was aangehouden. Dit is echter niet juist. De 40-jarige vrouw moet nog gehoord worden en als onderdeel van het onderzoek wil de politie graag in contact komen met (de) getuige(n).

Mishandeling tijdens Zomersfeesten

VINKEVEEN - Een 35-jarige man uit Arnhem is vrijdagavond om 00.30 uur aangehouden, nadat hij eerder op de avond een 26-jarige man uit Vinkeveen met een vuist in het gezicht had geslagen. Beide mannen waren in de feesttent op het Demmerik die daar was neergezet in verband met de Zomerfeesten. Het slachtoffer sprak de 35-jarige Arnhemmer een aantal keren aan op zijn gedrag en kreeg vervolgens een vuistslag in het gezicht. Daarop kwam hij ten val.

De dader kon mede op aanwijzigen van getuigen even later uit de feesttent worden gehaald en is meegenomen naar het politiebureau.

Het slachtoffer heeft zich voor de verwondingen aan het gezicht moeten laten behandelen in het ziekenhuis.

De festiviteiten in en rond de feesttent verliepen overigens verder rustig. Een aantal jongeren probeerden onrust te zaaien, maar zij werden de tent uitgezet. Een 30-jarige man uit Vinkeveen werd rond 02.00 uur beboet voor baldadigheid. De man ging onder invloed van drank op een surveillerend politievoertuig liggen en probeerde de doorgang te verhinderen.

Verkeerscontroles

MAARSSEN - Bij een verkeerscontrole op de Maarssenbroekseslag zijn tussen 16.00 en 17.30 uur meerdere bestuurders bekeurd voor het niet voldoen aan de verkeersregels. Vier bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel en vier voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. In de auto van een bestuurder was helemaal geen gordel aanwezig en 1 voertuig voldeed niet aan de APK. Een 40-jarige man uit Utrecht reed zonder rijbewijs en gaf bovendien een valse naam op. Op het politiebureau is de identiteit van de man achterhaald. De bestuurder is naar huis gestuurd met een proces-verbaal voor beide feiten.

Op de Zuilense Ring werd vrijdag rond 17.15 uur een man aangehouden die met een ongeldig rijbewijs in een niet goedgekeurde en niet verzekerde auto reed. Bovendien bleek de 49-jarige bestuurder uit Utrecht ook nog teveel gedronken te hebben. Op het bureau blies de man 735 ug/l. De auto van de man is in beslaggenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens een snelheidscontrole op de Zuilense Ring eerder die dag tussen 9.30 en 10.30 uur werden 8 bestuurders bekeurd wegens het niet dragen van de gordel en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

MONTFOORT/OUDEWATER Een snelheidscontrole op de Anne Franklaan en de J.J. Vierbergerweg van 19.00 tot 21.00 uur bracht 9 overtreders aan het licht. Waar 50 km/uur is toegestaan, bedroeg de hoogst gemeten snelheid 83 km/uur.