Utrecht, 12.35 uur

Utrecht 17-07-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Zakkenroller gepakt

UTRECHT Een oplettende getuige heeft vrijdagmiddag rond 14.30 uur een 27-jarige zakkenroller uit Tilburg in zijn kraag gevat. De getuige, een 28-jarige vrouw uit Utrecht, zag dat de man op het Godebaldkwartier zeer opdringerig tegen een 52-jarige vrouw uit Utrecht opliep. Vervolgens zag zij hoe de man een portemonnee uit de tas van de vrouw stal. De getuige bedacht zich geen moment en greep de man in zijn kraag. Deze liet hierop de portemonnee vallen en begon om zich heen te slaan. De vrouw hield hem echter stevig vast en omstanders waarschuwden de politie. Die nam de zakkenroller over van de vrouw en namen hem mee naar het politiebureau waar proces verbaal tegen hem is opgemaakt.

Ongeval met letsel

UTRECHT Een 62-jarige man uit Utrecht en een 21-jarige vrouw uit Zeist zijn vrijdagmiddag rond 17.40 uur gewond geraakt toen zij met elkaar in botsing kwamen. De man reed op de Lucasbrug met zijn fiets over het fietspad toen de vrouw plotseling overstak. Een aanrijding kon niet meer worden voorkomen. Beiden liepen hoofdletsel op en werden met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De man kon na behandeling naar huis, de vrouw moest een nacht ter observatie blijven.

Aanhouding na belediging

UTRECHT - Twee 18-jarige Utrechters zijn zaterdagmorgen rond 01.00 uur op de Stauntonstraat aangehouden voor belediging en verzet. Agenten werden naar deze locatie gezonden in verband met overlast. Toen zij ter plaatse kwamen stonden er twee autos met daarin meerdere personen. De agenten spraken de mannen aan en verzochten ze weg te gaan. Een van de 18-jarige begon zich agressief en beledigend te uiten richting agenten. Hierop werd hij aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig, greep de agent bij zijn keel en schopte hem. Met gepast geweld kon de man geboeid worden. De tweede 18-jarige probeerde zich met de aanhouding te bemoeien en gedroeg zich ook agressief. Ook hij werd aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel en belemmering van een aanhouding. De twee zijn ingesloten op het politiebureau.

Met alcohol op achter het stuur

UTRECHT Een 49-jarige Utrechter is vrijdagmiddag rond 17.30 uur betrapt op het rijden onder invloed. De man werd door agenten gecontroleerd op de Burgemeester Norbruislaan. Het bleek dat zijn rijbewijs ingevorderd was. Ook rook de man naar alcohol, waarop hij een blaastest moest afleggen. Het bleek dat hij teveel gedronken had. Na zijn aanhouding bleek aan het bureau de uitslag van de ademanalyse 735 ug/l te zijn. Er is proces verbaal opgemaakt tegen de man. Zijn rijbewijs was al reeds ingevorderd.