1e persbericht van zaterdag 17 juli 2004

Eindhoven 17-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van diefstal fiets aangehouden

Op de Raiffeisenstraat is vrijdag rond 21.00 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het wegnemen van een fiets vanaf het Stationsplein. Een getuige die zag dat een fiets werd opengebroken waarschuwde de politie die vervolgens de verdachte, die inmiddels op de fiets weg was gereden, in de omgeving kon aanhouden. Het slot van de fiets bleek opengebroken en bij de man werd een tang aangetroffen. De verdachte komt voor op de lijst van veelplegers en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Wateroverlast door hennepkwekerij

In een woning aan de Pioenroosstraat is vrijdagavond wateroverlast ontstaan. De politie trof op de zolder van de woning een hennepkwekerij met 216 planten aan. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Het water sijpelde vanaf de zolder naar de benedenverdieping van de woning. De hoofdkraan werd dichtgedraaid om de wateroverlast te doen stoppen. De 33-jarige bewoner van het pand kwam plotseling bij de woning aan. Hij is rond 23.00 uur aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor kon hij gaan. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Kleingeld gestolen

Uit een bedrijf aan de Zuiddijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag kleingeld uit de kassa weggenomen. Het gaat om ongeveer 100 euro. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van het gebouw te vernielen.

Gemert / Helmond: Aanhouding na verduistering

Na een onderzoek heeft de politie vrijdag rond 19.00 uur in haar woning in Helmond een 21-jarige vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van het verduisteren van een auto die zij had gehuurd bij een autobedrijf in Gemert. Het voertuig zou 26 juni teruggebracht moeten worden. Echter de auto is nooit meer verschenen bij het garagebedrijf. De vrouw is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Leende: Snorfietser gewond

Op de Renheide is zaterdag rond 00.50 uur een 33-jarige snorfietser uit Budel de controle over zijn voertuig verloren. Hierdoor belandde hij in de berm en viel. De man is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Bij hem werd een bloedproef afgenomen omdat de politie het vermoeden had dat de man teveel had gedronken.

Son: Motor weg na pech onderweg

Vanaf de A50 is tussen vrijdag 14.45 uur en zaterdag 00.30 uur een gele Honda SLR 650 met het kenteken MJ-LX-96 gestolen. De eigenaar moest vrijdagmiddag zijn motor achterlaten langs de snelweg omdat hij pech had gekregen. Toen hij later terug kwam om de motor op te halen was deze verdwenen.

Son: Computer en beeldscherm gestolen

Uit een bedrijf aan de Ekkersrijt 5700 zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag een computer en een beeldscherm gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de voorkant van het pand te vernielen.

Valkenswaard: Inbraak

Bij een bedrijf aan de Tienendreef is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader vernielde een ruit om in het pand te komen. Weggenomen werden ongeveer twintig sloffen sigaretten.

Waalre: Aanhouding na mishandeling en vernieling

In een woning in Waalre is vrijdag rond 21.40 uur een 39-jarige bewoner aangehouden. De man zou kort voor zijn aanhouding een 42-jarige medebewoonster mishandeld hebben. Hij gooide met een mobiele telefoon die vervolgens tegen het hoofd van de vrouw terechtkwam. De man zou door de vrouw uit de woning zijn gezet waardoor onenigheid ontstond. Ook werd een achterruit van de woning vernield. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.