Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zaterdag 17 juli 2004

Alkmaar 17-07-2004 - 14.00 uur

Ongeval
Alkmaar, vrijdag 16 juli 2004.
Op de Vondelstraat heeft een ongeval plaatsgevonden waarbij een 67-jarige man uit Alkmaar gewond is geraakt. Deze man reed op zijn scooter op de Vondelstraat. Bij een voetgangeroversteekplaats wilde een 62-jarige man uit Alkmaar oversteken. De man op de scooter raakte daarbij de andere man en kwam ten val. Hij liep een wond op aan zijn hoofd en is voor behandeling vervoerd naar het ziekenhuis.

Insluiper
Bergen, vrijdag 16 juli 2004.
Op vrijdagmiddag is de bewoonster van een woning aan de Hondsdrafweg verrast door een insluiper. Zij stond even buiten te praten en trof in haar woning een insluiper aan. Die verliet haar huis via de achterdeur. De man ging er vandoor met twee portemonnees met inhoud.

Man aangehouden na beledigen agent
Alkmaar, vrijdag 16 juli 2004.
Na een gesprek met bewoners aan een pand in de Van Hallstraat wilde een agent omstreeks 20.30 uur teruglopen naar zijn dienstvoertuig. Hij werd echter gehinderd door een 30-jarige man uit Alkmaar. De man schold de agent vervolgens uit. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken achter het stuur (1)
Castricum, vrijdag 16 juli 2004.
Een 32-jarige man uit Castricum is even voor 23.00 uur aangehouden wegens het rijden met drank op. De man reed over het Bakkerspleintje frontaal tegen een andere auto aan. De man wilde doorrijden, maar agenten die de klap hadden gehoord waren zeer snel ter plaatse en konden de man direct aanhouden. De uitslag van de ademanalyse was 835 ug/l, dat is bijna vier keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De man is zijn rijbewijs kwijt en krijgt een proces-verbaal.

Dronken achter het stuur (2)
Bergen, zaterdag 17 juli 2004.
Op het Plein is omstreeks 00.00 uur een 27-jarige man met zijn auto over de kop gevlogen. Hij kwam uit de richting van de Dreef en verklaarde dat hij moest uitwijken voor een andere auto. Getuigen hebben geen andere auto gezien. Er is bloed afgenomen om te kunnen testen op het gebruik van alcohol. De man is ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd, maar kon al snel weer naar huis.

Dronken achter het stuur (3)
Bergen, zaterdag 17 juli 2004.
Een 18-jarige man uit Bergen aan Zee is aangehouden op de Dreef wegens het rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse was 485 ug/l, dat is ruim twee keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Dronken achter het stuur (4)
Alkmaar, zaterdag 17 juli 2004.
Een 49-jarige man uit Noord-Scharwoude is omstreeks 2.30 uur aangehouden op de Huiswaarderweg. Hij viel op omdat hij erg langzaam reed en steeds van rijbaan wisselde. De man bleek teveel te hebben gedronken, 305 ug/l. Ook bleek dat zijn rijbewijs ongeldig verklaard was. De man kreeg een proces-verbaal en mocht niet verder rijden.

Dronken achter het stuur (5)
Alkmaar, zaterdag 17 juli 2004.
Een 22-jarige man uit Alkmaar is op de Bergerweg aangehouden. Hij bleek te veel te hebben gedronken. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 445 ug/l. Dat is ruim twee keer de toegestane hoeveelheid. De man kreeg een rijverbod en proces-verbaal.

Onrust om verbrande pizza
Heerhugowaard, zaterdag 17 juli 2004.
Om 5.00 uur ontstond er onrust op de Briljant, een woning stond vol rook en de bewoner was binnen. Na het uitgaan wilde de bewoner een pizza bakken, maar hij was in slaap gevallen. Hij kwam met de schik vrij.