Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek

Nadere informatie:
Bureau Persvoorlichting
Anton de Ronde
055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

17 juli 2004

Ruurlo - inbraak in schuur

Bewoners van de Borculoseweg ontdekten vrijdagochtend, dat men 's nachts had ingebroken in de schuur. Deze was wel afgesloten, maar men vernielde deur deurstijl om binnen te komen. Uit de schuur werden onder meer twee fietsen en een tv meegenomen.

Harreveld - brand voorkomen

Dankzij alert optreden van de bewoonster is een uitslaande brand in een veeschuur in het buitengebied voorkomen. Door onbekende oorzaak raakte een strobaal op een hakselaar in brand en de vrouw bedacht zich geen moment er reed de hakselaar vliegens vlug uit de schuur. De brandweer van het korps Lichtenvoorde was in verband met de afgelegen ligging van e boerderij voor de zekerheid voltallig opgepiept, maar slechts enkele eenheden hoefden in actie te komen. De brandweer had binnen een half uurtje het stro nageblust en alle partijen konden opgelucht adem halen.

Halle- mandarijnenkanon in beslag genomen

De politie heeft vannacht bij de Zwarte Cross een 25-jarige man uit Maasbree bekeurd voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Betrokkene had ver na middernacht meerdere malen met een "mandarijnenkanon" geschoten, waardoor enorme explosies hoorbaar waren. Klachten hierover waren bij de beveiligingsdienst gemeld. De man had het zelfbouw appa-raat van een vriend geleend en meegenomen naar de Achterhoek. In de buis werd een soort gasmengsel geblazen; dit werd aangestoken, waarna een mandarijn die vooraf in de buis was gestopt, gelanceerd werd. Een en ander ging met enorme knallen gepaard. De bekeurde man had begrip voor het optreden van de politie en het kanon werd in beslag genomen.

Einde berichten

---- --