Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zaterdag 17 juli 2004

Den Helder 17-07-2004 - 14.00 uur

Fietsendieven aangehouden
't Zand, donderdag 15 juli 2004.
De politie heeft twee fietsendieven aangehouden. Het gaat om een 32-jarige man uit Schagerbrug en een 34-jarige vrouw uit Den Helder. De aanhouding volgde na onderzoek van de politie naar aanleiding van een tip van een oplettende bewoner van 't Zand. Daar werd op 2 juli een fiets gestolen van een 65-jarige vrouw. Buren zagen dit gebeuren, noteerden (een deel van) het kenteken en onthielden het signalement van de daders en het type auto waarmee ze wegreden. Beide verdachten konden buiten heterdaad worden aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Autokrakers aangehouden
Sint Maartensvlotbrug, donderdag 15 juli 2004.
Om 2.30 uur heeft de politie twee autokrakers op heterdaad aangehouden op de Westerduinweg. Er kwam een melding binnen dat twee mannen verdacht rondliepen bij geparkeerde auto's op de Westerduinweg. Tijdens het surveilleren ter plaatse zagen agenten twee mannen naar hun auto lopen. Een van hen hield een boordcomputer onder zijn trui verborgen. Van een auto op het parkeerterrein was de ruit ingeslagen en mistte zo'n computer. De mannen, 25 jaar uit 't Zand en 26 jaar uit Schagerbrug, zijn aangehouden en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval met letsel
Den Helder, vrijdag 16 juli 2004.
Op de Spoorgracht zijn een bromfiets en een personenauto frontaal met elkaar in botsing geraakt. De man op de bromfiets, 18 jaar uit Den Helder, reed over de Spoorgracht in de richting van de Fabrieksgracht. De personenauto werd bestuurd door een 58-jarige man uit Den Helder. Hij reed over de rijbaan van de Fabrieksgracht in de richting van de Spoorgracht. De bromfietser wilde ter hoogte van de kruising Spoorgracht/Fabrieksgracht links voorsorteren. Op dat moment reden er fietsers voor hem die ook opeens links gingen rijden. Om hen te ontwijken stuurde de bromfietser meer naar links, daarbij raakte hij op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer terecht en ontstond er een aanrijding met de auto. De 18-jarige man kwam ten val en had een verwonding aan zijn knie.

Huiselijk geweld
Oude Sluis, vrijdag 16 juli 2004.
Een 30-jarige man uit Oude Sluis is aangehouden omdat hij wordt verdacht van het mishandelen en bedreigen van zijn ouders. De vader had verwondingen opgelopen aan zijn schouders. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Agressieve jongen aangehouden
Den Helder, vrijdag 16 juli 2004.
Een 16-jarige jongen uit Den Helder is aangehouden wegens een vechtpartij op straat. Daarbij is een 45-jarige man uit Den Helder gewond geraakt aan zijn arm. De man wilde de jongen buiten de deur van het café houden. Dit omdat hij zich agressief gedroeg richting familieleden die binnen zaten. De jongen trapte een ruitje van de deur in waardoor de man glas in zijn arm kreeg.

Dronken achter het stuur
Den Helder, vrijdag 16 juli 2004.
Om 23.00 uur is op de Polderweg een 23-jarige man uit Den Helder aangehouden omdat hij met drank op reed. De man moest blazen en had een uitslag van 595 ug/l (220 ug/l is toegestaan). De man kreeg een rijverbod.

Inbreker aangehouden
Nieuwe Niedorp, zaterdag 17 juli 2004.
Een 32-jarige man uit Assendelft is om 6.45 uur aangehouden omdat hij wordt verdacht van het inbreken bij een tankstation aan het Paadje. Er kwam een melding binnen van een inbraak bij het tankstation. De melder zag een man op een fiets wegrijden en ging erachteraan. Ondertussen had hij het signalement doorgegeven aan de politie. Agenten zagen de man even later lopen op de Provincialeweg N242 en hielden hem aan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.