Nederlandse Spoorwegen

Persbericht
12 juli 2004

Extra treinen voor bezoekers Nijmeegse Vierdaagse

24-uursdienst van 17 tot en met 24 juli

Op dinsdag 20 juli 2004 is de start van de 88ste van de Nijmeegse Vierdaagse. Vanaf zaterdag 17 juli zijn de Nijmeegse Vierdaagsefeesten al volop aan de gang. NS zet van 17 tot en met 24 juli extra treinen in om wandelaars, toeschouwers en feestvierders snel en comfortabel naar Nijmegen te brengen. Treinreizigers kunnen zich vooraf informeren over de dienstregeling via www.ns.nl. Een speciaal ontwikkelde en speels vormgegeven animatie brengt de treinreis stap voor stap in beeld.

Nachttreinen
Van zaterdag 17 tot en met zaterdag 24 juli rijdt NS 's nachts extra treinen op de trajecten Nijmegen-'s Hertogenbosch, Nijmegen-Venlo en Nijmegen-Arnhem/Utrecht. Hierdoor kunnen ook wandelaars van buiten Nijmegen 's ochtends fris aan de start verschijnen en kunnen feestvierders in de vroege uurtjes naar huis. Het aantal nachtritten varieert per traject. In de nacht na de intocht van de wandelaars op 23 juli zet NS extra nachttreinen in van Nijmegen naar 's-Hertogenbosch, Venlo, Arnhem en Utrecht. Deze treinen bieden aansluiting op de nachttreinen in de Randstad.

Pendeldienst op dag van de intocht
Om ook op de drukste dag van de Vierdaagse alle treinreizigers naar hun plaats van bestemming te brengen, rijdt NS op vrijdag 23 juli een aangepaste dienstregeling tussen Arnhem en Nijmegen: . Tussen Nijmegen en Arnhem v.v. rijden overdag 6 tot 8 keer per uur pendeltreinen die in Arnhem zo veel mogelijk aansluiting bieden op de treinen naar de Randstad. . De treinen van Nijmegen naar Den Haag/Rotterdam, Den Helder en Zutphen starten in Arnhem; de treinen uit Den Haag/Rotterdam, Den Helder en Zutphen rijden niet door naar Nijmegen maar keren in Arnhem. Doorgaande reizigers van en naar Nijmegen dienen deze vrijdag dus rekening te houden met een extra overstap in Arnhem. . De sneltrein Zwolle-Arnhem-Nijmegen-Roosendaal blijft normaal rijden.

Overstappen in Arnhem
NS rijdt de pendeldienst op het traject Arnhem-Nijmegen v.v. vanwege het zeer drukke treinverkeer op de dag van de intocht van de Vierdaagse. Door het rijden van een pendeldienst hebben eventuele vertragingen op het traject Arnhem-Nijmegen geen domino-effect op de dienstregeling in de rest van het land. Voor doorgaande reizigers betekent de pendeldienst dat zij op deze vrijdag rekening moeten houden met een extra overstap.

Vervoerbewijzen
Een vervoerbewijs gekocht na 00.00 uur is geldig tot en met de volgende dag 04.00 uur 's ochtends. Een treinkaartje is dus maximaal 28 uur geldig, afhankelijk van het tijdstip waarop het is gekocht. Treinkaartjes zijn ook zonder datum verkrijgbaar. Deze zijn vervolgens geldig te maken door ze af te stempelen in de gele stempelpalen op het station.

Meer informatie
Voor meer informatie kunnen treinreizigers terecht op www.ns.nl. Een speciaal ontwikkelde en speels vormgegeven animatie brengt de treinreis stap voor stap in beeld. Via de site zijn de speciale dienstregelingfolders van de extra treinen te downloaden. Treinreizigers kunnen ook bellen met 0900-1475 (E 0,35 p.m.).


Noot voor de redactie,

Nederlandse Spoorwegen