Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Weusthof en De Ronde supersterk in Akener marathon

17/07/2004

Aken, 17 juli 2004
Mark Weusthof en Koos de Ronde hebben vandaag de internationale concurrentie achter zich gelaten in de marathon van de prestigieuze vierspanwedstrijd in het `Aachener Wald'. Mark Weusthof won dit onderdeel glansrijk door in drie van de acht zware marathonhindernissen de snelste tijd neer te zetten. `Het liep allemaal super,' vertelt de Twentenaar enthousiast. `Ik was er zo aan toe om weer een goede marathon neer te zetten. Dit seizoen heb ik steeds een misser gehad, maar vandaag paste het allemaal perfect!' Ook Koos de Ronde deed van zich spreken tijdens zijn eerste marathon in Aken. De Nederlands Kampioen zette zeer snelle tijden neer en eindigde op de welverdiende tweede plaats in dit onderdeel. Harry de Ruyter kwam in dit onderdeel, wat overigens mede dankzij het mooie weer werd bezocht door 43.000 toeschouwers, niet verder dan de 20e plaats. Door de prachtige resultaten van Weusthof en De Ronde is het Nederlandse team opgeklommen naar de vierde plaats in het tussenklassement van de landenwedstrijd. België bezet momenteel de laatste plaats; het resultaat van oud-wereldkampioen Felix Brasseur kwam te vervallen nadat hij in hindernis vier twee grooms van zijn koets moest sturen omdat het muurvast zat. Boyd Exell, vorig jaar winnaar in Aken, vond zijn waterloo in hindernis zes toen zijn rijtuig omkiepte. Gelukkig kwamen paarden, menner en grooms met de schrik vrij en kon de marathon voortgezet worden.
Michael Freund staat ondanks zijn 10e plaats in de marathon nog altijd aan de leiding in het individuele klassement (131.03). Hij wordt echter op de voet gevolgd door Tucker Johnson (131.79), die in de marathon de derde plaats behaalde.