Politie Gelderland-Zuid

Alcoholcontroles Blik op veilig tijdens Vierdaagsefeesten

Nijmegen 15-07-2004 - (08)

Net als voorgaande jaren zal het Verkeershandhavingsteam Blik op veilig ook tijdens de Vierdaagsefeesten van 2004 grootschalige alcoholcontroles gaan uitvoeren. Op de uitvalswegen van Nijmegen zal van zaterdag 17 juli tot en met vrijdag 23 juli a.s. gecontroleerd worden op alcoholgebruik in het verkeer. De alcoholcontroles beginnen al aan het eind van de middag en duren tot midden in de nacht. Iedere avond/nacht wordt op meerdere locaties tegelijk gecontroleerd en de locaties van de controles variëren per dag.

Voor deze gelegenheid wordt, net als in de vier voorgaande jaren, nauw samengewerkt met het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) wat resulteert in deze grootschalige controleactie. In totaal zullen dagelijks circa 35 politiemensen aan de alcoholcontroles meewerken.

Het speciaal hiertoe opgeleide promotieteam van het project Fris Rijdt! ondersteunt de alcoholcontroles met voorlichting en voorlichtingsmateriaal om het publiek duidelijk te maken dat alcohol en verkeer niet samengaan.

De alcoholcontroles maken deel uit van de handhavingsactiviteiten van het team Verkeershandhaving. Rijden onder invloed is één van de vijf speerpunten waarop het team haar aandacht richt.