Het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie


---

16-07-2004 http://www.eu2004.nl/
Algemene Zaken en Externe Betrekkingen | Persberichten


---


*Speciaal gezant Van den Broek bezoekt Azië

Hans van den Broek, speciaal gezant van het Europees voorzitterschap, reist morgen naar Azië voor overleg met de ASEM-partners. Tijdens zijn reis zal hij Bangkok, Hanoi, Beijing en Tokio aandoen om daar met de respectieve ministers van Buitenlandse Zaken te spreken over de top van de ASEM (Ontmoeting Azië-Europa), die aanstaande oktober in Hanoi zal worden gehouden.

Eerder deze week hebben de EU-ministers van Buitenlandse Zaken hun goedkeuring verleend aan de benoeming van de heer Van den Broek als speciaal gezant van het Europees voorzitterschap. De voormalige Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken en voormalig EU-commissaris voor Externe Betrekkingen werd verzocht de Aziatische partnerlanden te raadplegen over de uitbreiding van de ASEM, en daarbij speciale aandacht te besteden aan de mensenrechtensituatie in Birma.

Opmerking ten behoeve van de redactie:Tijdens zijn bezoek zal de heer Van den Broek de pers niet te woord kunnen staan. Het voorzitterschap van de EU zal na afloop verslag uitbrengen over het overleg. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website, www.EU2004.nl, of contact opnemen met Judith Maas (+31 70 345 6576).

http://www.eu2004.nl/20040716-15626-P